Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Μετά τις αποκαλύψεις για τον Κέβιν Σπέισι: Έκτη σεζόν και τέλος για το «House of Cards»

Δεν θα υπάρξει έβδομη σεζόν - Η «αυλαία» θα πέσει το 2018 - Στον απόηχο των αποκαλύψεων του ηθοποιού Άντονι Ραπ και της παραδοχής του τηλεοπτικού «Φρανκ Άντεργουντ» ότι είναι γκέι, το Twitter πήρε «φωτιά», με τους χρήστες να ζητούν από το Netflix να «κόψει» τη σειράΈκτη σεζόν και... τέλος! Αυτή φαίνεται πώς είναι η απόφαση του
δικτύου Netflix για την σούπερ επιτυχημένη σειρά «House of Cards», μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση του πρωταγωνιστή του «Star Trek: Discovery», Άντονι Ραπ, όταν εκείνος ήταν 14 ετών, από τον Κέβιν Σπέισι.





Την ώρα που πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καλούσαν το Netflix να σταματήσει την προβολή της επιτυχημένης σειράς «House of Cards», στην οποία ο Σπέισι υποδύεται τον Φρανκ Άντεργουντ -ρόλος για τον οποίο έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα- το δίκτυο φαίνεται ότι... αφουγκράστηκε τις αντιδράσεις και ανταποκρίθηκε άμεσα.

Με την πέμπτη σεζόν να ανήκει ήδη στο παρελθόν και την έκτη να βρίσκεται στα σκαριά, προκειμένου να προβληθεί τον επόμενο χρόνο, το Netflix, όπως μεταδίδουν ξένες ιστοσελίδες, αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους αμέσως μετά την προβολή και των 13 επεισοδίων της έκτης σεζόν.
Η επιβεβαίωση, από το Netflix, ότι η έκτη σεζόν της σειράς θα είναι και η τελευταία, δεν συνδέεται ευθέως με τις αποκαλύψεις για τον Σπέισι και τη δημόσια ομολογία του ίδιου του βραβευμένου ηθοποιού ότι είναι ομοφυλόφιλος, το «timing» της ανακοίνωσης, ωστόσο, ασφαλώς δημιουργεί ερωτήματα και εντυπώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τον Κέβιν Σπέισι, το Twitter πήρε «φωτιά», με τους χρήστες να ζητούν από το Netflix να «κόψει» τη σειρά.

«Netflix παρακαλώ να απολύστε τον Κέβιν Σπέισι και να φτιάξετε το House of Cards αποκλειστικά για την Κλερ Άντεργουντ», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Δεν θα ξαναδώ το House of Cards, αλλά και οτιδήποτε στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Κέβιν Σπέισι», δήλωσε ένας άλλος χρήστης.

«Δεν θα ήταν σοκαριστικό αν έβγαιναν στο φώς περισσότερες ιστορίες για τον Κέβιν Σπέισι. Το Netflix πρέπει να κόψει το House of Cards», έγραψε ένας τρίτος.



Τι δήλωσε ο δημιουργός του «House of Cards»

Tην ίδια ώρα σε ανακοίνωσή του ο δημιουργός της σειράς, Μπο Γουίλιμον, εξέφρασε την στήριξή του στον πρωταγωνιστή του Star Trek: The Discovery, Αντονι Ραπ, μετά τις αποκαλύψεις

«Η ιστορία του Άντονι Ραπ είναι βαθιά λυπηρή. Όσο συνεργαζόμουν με τον Κέβιν Σπέισι στο House of Cards, δεν είχα παρατηρήσει ή ενημερωθεί για κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα.  Γι΄ αυτό έλαβα σοβαρά υπόψη μου τις αναφορές και δεν το περίμενα. Στηρίζω τον κ. Ραπ και το θάρρος του», έγραψε ο Γουίλιμον στο Twitter.

Οι κατηγορίες του Άντονι Ραπ κατά του Κέβειν Σπέισι, ότι του είχε επιτεθεί σεξουαλικά το 1986 όταν εκείνος ήταν 14 ετών και ο ηθοποιός 26, τον οδήγησαν να παραδεχθεί για πρώτη φορά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Ειλικρινά δεν θυμάμαι το περιστατικό, πρέπει να είναι περισσότερα από 30 χρόνια πριν. Αλλά αν όντως συμπεριφέρθηκα όπως περιγράφει, του οφείλω την πιο ειλικρινή μου συγγνώμη για αυτό που ήταν μια βαθιά απρεπής συμπεριφορά μεθυσμένου, και λυπάμαι για τα συναισθήματα που περιγράφει πως ένιωθε όλα αυτά τα χρόνια Η ιστορία αυτή με ενθάρρυνε να ξεκαθαρίσω κι άλλα πράγματα για την ζωή μου. Γνωρίζω ότι υπάρχουν φήμες για μένα και κάποιες ενισχύθηκαν από το γεγονός πως είμαι τόσο προστατευτικός για την ιδιωτικότητά μου. Όπως γνωρίζουν οι πιο στενοί μου άνθρωποι, στην ζωή μου έχω πάει με άντρες και με γυναίκες. Είχα ερωτικές και ρομαντικές σχέσεις με άντρες στην ζωή μου και τώρα επιλέγω να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινά με την εξέταση της ίδιας μου της συμπεριφοράς», έγραφε στην ανακοίνωσή του ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.



«Παρενόχλησε το νεαρό φίλο μου όταν δούλευαν στο θέατρο»

Την ίδια ώρα μία νέα αποκάλυψη έκανε η βρετανική Daily Mail, σύμφωνα με την οποία η δημοσιογράφος Heather Unruh δήλωσε ότι το σκάνδαλο Γουάινσταϊν της έδωσε τη δύναμη να μιλήσει για τη δική της εμπειρία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κέβιν Σπέισι είχε παρενοχλήσει ένα δικό της πρόσωπο.

Η Unruh προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις δύο εβδομάδες πριν ο Άντονι Ραπ ομολογήσει την σεξουαλική επίθεση από τον Κέβιν Σπέισι.  Συγκεκριμένα, στις 13 Οκτωβρίου είχε γράψει στο Twitter: Το σκάνδαλο Γουάινσταϊν μου έδωσε θάρρος. Ήμουν φαν του Κέβιν Σπέισι  μέχρι που παρενόχλησε έναν δικό μου άνθρωπο... Η ώρα που πέφτει το ντόμινο. Η ίδια πάντως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό

Άλλοι πάλι ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν απρεπή μεταχείριση από τον Σπέισι ενόσω εκείνος ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic του Λονδίονου.

Η Nadine West έγραψε στο Twitter: Ο KS [Kevin Spacey] παρενοχλησε τον νεαρό φίλο μου όταν εργάζονταν μαζί στο Old Vic. Δυστυχώς δεν μου έκανε έκπληξη». Σε αυτήν την ανάρτηση απάντησε μία άλλη χρήστης τονίζοντας ότι είχε ακούσει κάτι παρόμοιο από περισσότερες πηγές. «Ελπίζω περισσότεροι άνθρωποι να βγουν μπροστά και να μιλησουν, αλλά τούς καταλαβαίνω αν νιώθουν ότι δεν μπορούν», τόνισε.

Ο Κέβιν Σπέισι έλαβε πέρυσι με τον τιμητικό τίτλο του Ιππότη από τον Πρίκγιπα Κάρολο της Αγγλίας.


«Αντίο Κέβιν. Σειρά σου να κλάψεις»
Την αποκάλυψη δεν άφησε ασχολίαστη ηθοποιός Ρόουζ ΜακΓκόουαν, μία από τις πρώτες ηθοποιούς που κατήγγειλαν για σεξουαλική παρενόχληση τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, στο άλλο μεγάλο σκάνδαλο που συγκλονίζει το Χόλιγουντ.

Σε μήνυμά της στο Twitter ανέφερε: Bye Bye Σπέισι. Αντίο. Σειρά σου να κλάψεις. Για αυτό σου λέμε αντίο» κλείνοντας την ανάρτησή της με το hashtag #Rose Army.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου