Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Θρίλερ στη Λαπωνία με 151 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις και σε παιδιά

Όλα τα περιστατικά έχουν σημειωθεί σε μια περιοχή που κυριαρχεί η κοινότητα των Σάμι κοντά στον Αρκτικό ΚύκλοΣοκ έχει προκαλέσει στη Νορβηγία η αποκάλυψη ότι μόνο σε μια μικρή κοινότητα της Λαπωνίας έχουν σημειωθεί 151 σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμοί
ακόμα και παιδιών. Από τις 151 υποθέσεις, οι 43 αφορούν βιασμούς, τρεις εκ των οποίων σε παιδιά.





Όλα τα περιστατικά έχουν σημειωθεί σε μια περιοχή που κυριαρχεί η κοινότητα των Σάμι με την οποία η νορβηγική κυβέρνηση βρίσκεται επί χρόνια σε διαμάχη.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Verdens Gang, το 2016, σύμφωνα με το οποίοα 11 άνδρες και γυναίκες κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα επίθεσης στην πόλη Tysfjord που βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο και αριθμεί περίπου 2.000 κατοίκους.
Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί οι ταυτότητες 82 θυμάτων ηλικίας από 4 έως 75 έτη, και 92 υπόπτων ανάμεσα στους οποίους και τρεις γυναίκες. Σε δύο εκ των υπόπτων έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για 10 επιθέσεις.

Ωστόσο η πλειοψηφία των υποθέσεων, περίπου 100 από τις 151, κατέπεσε λόγω παραγραφής με ορισμένες να χρονολογούνται από το 1953.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι νορβηγικές αρχές δεν συνδέουν ευθέως τις υποθέσεις με την εθνικότητα θυμάτων και δραστών ή τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις αν και σημειώνουν ότι οι μηχανισμοί στην κοινότητα των Σάμι «έκαναν πιο δύσκολο να έρθουν στην επιφάνεια τα περιστατικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου