Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Βόρεια Κορέα: Ο πύραυλος που εκτοξεύσαμε μπορεί να χτυπήσει όλες τις ΗΠΑ

Ολοκληρώσαμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα, ανακοίνωσε η Πιονγιάνγκ - Περισσότερα χρήματα για τον στρατό ζήτησε ο Τραμπ - Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.Εντείνεται η παγκόσμια ανησυχία μετά την ανακοίνωση που έκανε τα
ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) η Βόρεια Κορέα ότι με το νέο βαλλιστικό πύραυλο που δοκίμασε την Τρίτη μπορεί «να πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου».





Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για έναν πύραυλο Hwasong-15 τον οποίο παρήγγειλε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Πρόκειται, σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ, για τον ισχυρότερο βαλλιστικό πύραυλο που έχει κατασκευαστεί στη Βόρεια Κορέα.
Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη, ανέφερε η ανακοίνωση που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση.

Όπως ανακοινώθηκε το πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας δεν αποτελεί απειλή για κανέναν αρκεί να μην ανακατεύεται με την κυριαρχία της Βόρειας Κορέας.

Ο πύραυλος, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο καθεστώς, έφτασε σε ύψος 4.4475 χλμ. και διένυσε μια απόσταση 950χλμ. σε μια πτήση διάρκειας 53 λεπτών, δεδομένα που συμφωνούν με όσα είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα από άλλες χώρες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «καταδίκασε σθεναρά» τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση και απαίτησε η Πιονγιάνγκ να «απόσχει από περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του Αντόνιο Γκουτιέρες.

Η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας» του ΟΗΕ, το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως και θα συνεδριάσει εντός της ημέρας, ενώ «επιδεικνύει την απόλυτη περιφρόνηση» της Βόρειας Κορέας έναντι «της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε ο Αντόνιο Γκουτιέρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ομόλογός του της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έκριναν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους ότι η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα απειλεί «τον κόσμο ολόκληρο».

«Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σοβαρή απειλή την οποία η νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας εγείρει όχι μόνο για τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, αλλά για τον κόσμο ολόκληρο», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος για τη συνομιλία των Τραμπ και Μουν, οι οποίοι συζήτησαν για την αντίδρασή τους στη νέα δοκιμή ICBM από την Πιονγκγιάνγκ ενώ σε μια πρώτη αντίδραση ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε με νόημα «θα το αντιμετωπίσουμε».

Ό Αμερικανός πρόεδρος με αφορμή την εκτόξευση του πυραύλου ζήτησε την αύξηση των κονδυλίων για το στρατό βρίσκοντας την ευκαιρία να επιτεθεί στους Δημοκρατικούς κατηγορώντας τους ότι δεσμεύουν χρήματα για τους παράνομους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου