Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Εκατερίνα Τιχόνοβα... και επισήμως η «κρυφή» κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ακροβατικού Ροκ Εν Ρολ επιβεβαίωσε τη σχέση της Ρωσίδας αθλήτριας με τον Ρώσο πρόεδροΈνας συνάδελφός της από τον κόσμο του ακροβατικού ροκ
εν ρολ επιβεβαίωσε ότι η Κατερίνα Τιχόνοβα είναι η μικρότερη κόρη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.





Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία του Ροκ Εν ρολ (World Rock’n’ Roll Confederation) επιβεβαίωσε την σχέση της Τιχόνοβα με τον πρόεδρο Πούτιν, δύο χρόνια έπειτα από σχετικό δημοσίευμα του Reuters.
Ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ροκ εν Ρολ (WRRC) Μάνφρεντ Μοχάμπ δήλωσε στο Reuters ότι γνώρισε την Τιχόνοβα μέσω της κοινής τους δραστηριότητας στο προεδρείο της Ομοσπονδίας.


Όταν ρωτήθηκε πότε έμαθε ότι η Τιχόνοβα είναι η κόρη του Πούτιν έδωσε την εξής απάντηση: « Ναι, την γνωρίζω, ναι φυσικά». Και όταν ρωτήθηκε για δεύτερη φορά απάντησε γνέφοντας «Ναι». Το Κρεμλίνο και η Τιχόνοβα δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις.

Ο Αντρέι Ακίμοφ, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ρωσικής τράπεζας Gazprombank, είχε δηλώσει στο Reuters το 2015 ότι η Τιχόνοβα ήταν κόρη του Πούτιν, αλλά αργότερα αρνήθηκε ότι είχε κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις. Το πρακτορείο Reuters,επιβεβαίωσε επίσης την ταυτότητα της Τιχόνοβα μέσω δύο άλλων πηγών που θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η Gazprombank, μετά το δημοσίευμα το οποίο επικαλείτο τις δηλώσεις Ακίμοφ, είχε ανακοινώσει ότι ο Ακίμοφ «εξεπλάγη και απόρησε» με το γεγονός ότι απέδωσαν στον ίδιο αυτές τις δηλώσεις. Ο ίδιος ο Ακίμοφ και η εκπρόσωπος της Gazprombank, όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν το γεγονός, δεν θέλησαν να απαντήσουν.

Ενώ όμως η ταυτότητα της Εκατερίνα Τιχόνοβα είχε γίνει ευρέως γνωστή, η ίδια ποτέ δεν είχε επιβεβαιώσει ότι είναι κόρη του Πούτιν, αλλά ούτε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος είπε ότι δεν σχολιάζει την ιδιωτική ζωή των συγγενών πρώτου βαθμού του προέδρου Πούτιν.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν άλλωστε, ως πρώην πράκτορας της KGB, είναι γνωστό ότι δεν αναφέρεται στην προσωπική του ζωή και κάνει το πάν για να κρατήσει τις δύο του κόρες την Μαρία και την Κατερίνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Μοχάμπ είναι ο πρώτος αξιωματούχος που επιβεβαιώνει δημοσίως, μετά τον Ακίμοφ , ότι η Εκατερίνα Τιχόνοβα είναι κόρη του Πούτιν.


Η Τιχόνοβα, που χρησιμοποιεί το επίθετο της γιαγιάς της, ασχολείται με επιχορηγούμενα από το δημόσιο επιστημονικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας και δραστηριοποιείται ως αντιπρόεδρος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία του Ροκ Εν ρολ, σε ζητήματα επέκτασης και μάρκετινγκ.

Η μικρή κόρη του Πούτιν είναι 31 ετών και σημαντική εκπρόσωπος του ακροβατικού ροκ εν ρολ, που είναι ένας εξειδικευμένος χορός, τον οποίο προσπαθεί να προωθήσει μέσω της θέσης που κατέχει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία του Ροκ Εν ρολ και στη Ρωσική Ομοσπονδίας του ροκ εν ρόλ.

Η Εκατερίνα Τιχόνοβα έχει παντρευτεί τον Κιρίλ Σαμάλοφ, που είναι γιός ενός από τους πιο στενούς φίλους του Πούτιν, ο οποίος έχει μια περιουσία τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων την οποία έχει αποκτήσει μέσω συναλλαγών με την μεγαλύτερη πετροχημική εταιρεία της Ρωσίας.

Ο Μοχάμπ, όταν ρωτήθηκε την Κυριακή στην Μόσχα, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ροκ εν Ρολ, αν θεωρεί ότι είναι «ευλογία» για το ακροβατικό ροκ εν ρολ η προσωπική σχέση που έχει η Τιχόνοβα με τον ρώσο πρόεδρο, απάντησε στο Reuters «Ναι φυσικά». Ο ίδιος προσέθεσε ότι ο αθλητικός αυτός χορός αναπτύσσεται και είναι ευγνώμων προς την Ρωσία γι αυτό, ενώ αναφερόμενος στις προοπτικές του ακροβατικού ροκ έν ρολ είπε ότι «έχουμε ένα πρόγραμμα προώθησης που είναι για όλες τις χώρες και λειτουργεί σε πολλές χώρες» και «πως όλα αυτά ξεκινούν από την Ρωσία».

Περίπου 9.000 άτομα ασχολούνται με το ακροβατικό ροκ εν ρολ στην Ρωσία και γίνονται προσπάθειες να ενταχθούν έως το 2010 άλλα 3.000 άτομα, σύμφωνα με την Ρωσική Ομοσπονδία Ροκ εν Ρολ.

Σύμφωνα με το Reuters, τον περασμένο Δεκέμβριο η Μόσχα χρηματοδότησε την ανέγερση ενός συγκροτήματος αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας για το άθλημα αυτό, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου