Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Χάστε λίπος και μπείτε στο… παντελόνι σας!

Διάβασε παρακάτω – μερικά tips – για να τα καταφέρεις εύκολα και γρήγορα. Οι παρακάτω συμβουλές σε βοηθάνε να χάσεις 3 κιλά λίπους σε 1 μήνα που αντιστοιχούν σε 1 νούμερο
παρακάτω στο αγαπημένο σας τζιν:




1. Για να αποτοξινώσεις αλλά και να ενυδατώσεις το σώμα σου να πίνεις αρκετή ποσότητα νερού… Φρόντισε να πίνεις ένα φλιτζάνι νερό πριν και μετά από κάθε σου γεύμα.2. Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα καλό πρωινό… Το πρωινό σου παρέχει ενέργεια και βοηθάει τον μεταβολισμό να λειτουργεί καλύτερα.
3. Για ενδιάμεσο προσθέστε στο διαιτολόγιο σας ένα χυμό από διάφορα φρούτα…  Οι χυμοί καθαρίζουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Επίσης προσφέρουν ενυδάτωση αλλά και λόγω των φυτικών ινών σου προσφέρουν γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού. Έτσι μειώνεις τη θερμιδική σου πρόσληψη.
4. Το γεύμα σου πρέπει να ξεκινάει πρώτα με την κατανάλωσης της σαλάτας… Τα λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν την απορρόφηση λίπους του λίπους.
5. Καταναλώνετε αποκλειστικά τρόφιμα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί)… Αποφύγετε τις σάλτσες και προτιμήστε μουστάρδα, η οποία περιέχει σιναρόσπορο, ο οποίος συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι κόκκινες πιπεριές, το ταμπάσκο και τα μπαχαρικά.
6. Αντικατέστησε την κρέμα γάλακτος… με ένα φλιτζάνι αποβουτυρωμένο εβαπορέ γάλα με μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ.
7. Φρόντισε να καταναλώνεις τρόφιμα πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα… τα οποία βοηθούν στην απώλεια βάρους βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη και ενεργοποιώντας συγκεκριμένα γονίδια που συμβάλλουν στην οξείδωση του λίπους, δηλαδή στην καύση του.
(Έτσι καλό είναι να εντάξεις στη διατροφή σου τα εξής τρόφιμα: ψάρια, σολομό, σαρδέλες, θαλασσινά, μαλακή μαργαρίνη…)
8. Απέφυγε τις τηγανιτές τροφές. Προτίμησε τα ψητά, τα βραστά και τα μαγειρεμένα γεύματα… Μαγείρεψε μόνο με ελαιόλαδο. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
9. Κατανάλωνε καθημερινά μία χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς… Τα καλά λιπαρά που περιέχουν βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς αλλά προλαμβάνουν και την παχυσαρκία.
10. Κατανάλωνε γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά… Πρόσθεσε στο γιαούρτι σου λίγη κανέλα, βοηθάει στις καύσεις αλλά και στη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος.
11. Περιόρισε το αλάτι… καθώς και προϊόντα που περιέχουν αρκετή ποσότητα όπως κονσέρβες, παστά και πρόχειρο φαγητό τύπου fast food. Το αλάτι επιβραδύνει το μεταβολισμό σου διότι προκαλεί κατακράτηση υγρών.
12. Φυσικά μην ξεχνάς να περιορίσεις και την ζάχαρη από το διαιτολόγιό σου… Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στη γλυκιά γεύση προτίμησε κάποιο γλύκισμα με χαμηλές θερμίδες όπως μαύρη σοκολάτα ή επιδόρπια χωρίς ζάχαρη.
(Τέλος αντί για ζάχαρη μπορείς να χρησιμοποιείς το μέλι. Επίσης, καλό είναι όπου η ζάχαρη είναι απαραίτητη να προτιμάτε ακατέργαστη…)
13. Το αλκοόλ παρέχει αρκετές θερμίδες, επομένως περιόρισε το. Το αλκοόλ εκτός το ότι παχαίνει, βλάπτει και την υγεία. Ένα με δύο ποτά την εβδομάδα είναι αρκετά. Μην ξεχνάς όμως ότι δεν πρέπει να το πίνεις πριν το φαγητό διότι ανοίγει την όρεξη.
14. Μην τρως μπροστά στην τηλεόραση. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν τρώμε μπροστά στην τηλεόραση να θερμίδες που καταναλώνουμε είναι περισσότερες.
15. Να αυξήσεις τη φυσική δραστηριότητα.
16. Να καταναλώνεις καθημερινά 3-4 ποτήρια πράσινο τσάι… με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες των οποίων η ωφέλιμη δράση συνοψίζεται στα εξής:
  • Συμμετέχουν στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου
  • Αυξάνουν τις ενεργειακές δαπάνες
  • Συμβάλλουν στην οξείδωση των αποθηκευμένων λιπών ενεργοποιώντας το μεταβολισμό τους
  • Βελτιώνουν την κατανομή του λίπους στο σώμα, μειώνοντας το λίπος που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου