Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Γερμανός τουρκικής καταγωγής απενεργοποίησε το λογαριασμό του Τραμπ

Ο υπάλληλος του Twitter που απενεργοποίησε το λογαριασμό του Τραμπ είναι Γερμανός τουρκικής καταγωγής
Η ζωή του Μπαχτιγιάρ Ντουισάκ έχει αλλάξει από τότε που αποκαλύφθηκε ότι είναι υπεύθυνος για την απενεργοποίηση του λογαριασμού του αμερικανού προέδρου
Η απενεργοποίηση του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ στο twitter για 11 ολόκληρα λεπτά προκάλεσε πανικό και έγινε είδηση που ξεπερνούσε τα όρια του δικτύου. Πολλοί ήταν αυτοί που επικρότησαν το γεγονός, που απέδωσαν σε παραβίαση των κανόνων του twitter από τον αμερικανό πρόεδρο. Κάποιοι άλλοι θεώρησαν ότι η εταιρεία έκανε δεκτές τις αναφορές του λογαριασμού για προσβλητικό περιεχόμενο και προχώρησε στις ανάλογες ενέργειες.




Κι όπως. Η απενεργοποίηση του λογαριασμού δεν οφείλεται σε απόφαση της εταιρείας, αλλά σε λάθος εργαζομένου. Ο εργαζόμενος αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπαχτιγιάρ Ντουισάκ, τουρκικής καταγωγής, που γεννήθηκε στην Τουρκία και μεγάλωσε στη Γερμανία, μέχρι που πήγε στις ΗΠΑ για να εργαστεί και να σπουδάσει. Μάλιστα, έκανε το λάθος την τελευταία μέρα της δουλειά του στην εταιρεία.

Στο Twitter, ο Ντουισάκ εργαζόταν στην υποστήριξη πελατών του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Δεν είχε συμβόλαιο απευθείας με το twitter, αλλά με τρίτη εταιρεία, που λειτουργεί ως εργολάβος . Η συγκεκριμένη ομάδα δέχεται ειδοποιήσεις από χρήστες που καταγγέλλουν κακή συμπεριφορά, που περιλαμβάνει προσβλητικά ή παράνομα τουίτς, επιθέσεις, ψεύτικες ταυτότητες. 
Σε συνέντευξή του στον ιστότοπο TechCrunch, ο Ντουισάκ περιέγραψε όλα όσα έγιναν την ημέρα που απενεργοποίησε το λογαριασμό του αμερικανού προέδρου, κάτι που ήταν “ένα λάθος”, που απέδωσε σε κούραση.

“Δεν έκανα χάκινγκ. Δεν έκανα τίποτα που δεν ήμουν εξουσιοδοτημένος”, εξήγησε. “Δεν έκανα κάποιο έγκλημα ή κάτι διαβολικό, αλλά νιώθω σαν τον Πάμπλο Εσκομπάρ”, πρόσθεσε. Μάλιστα, δεν θεώρησε ότι ο λογαριασμός θα διαγραφόταν.

Έχει χάσει τη ζωή του έκτοτε

Ο πρώην εργαζόμενος μάλιστα πιστεύει ότι ανεξάρτητα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων, τόσο ο λογαριασμός @POTUS όσο και ο λογαριασμός @realDonaldTrump δεν πρέπει να διαγραφούν, καθώς αυτά που γράφει ο αμερικανός πρόεδρος έχουν ειδησεογραφική αξία και ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη.

Την τελευταία ημέρα του στην εταιρεία, ο Ντουσάκ βρισκόταν στα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, όπου δέχθηκε μια αναφορά για το λογαριασμό του Τραμπ και αποφάσισε να τον απενεργοποιήσει. “Ήμουν κουρασμένος. Δεν έκανα τίποτα επίτηδες”, υποστήριξε στη συνέντευξή του. Πλέον, θέλει να συνεχίσει μια κανονική ζωή, καθώς η αποκάλυψη του ονόματός του έχει προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινότητά του. “Έπρεπε να σβήσω εκατοντάδες φίλους και φωτογραφίες. Οι δημοσιογράφοι με παρακολουθούν” υποστηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου