Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Μυστικά του κρασιού


Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα ποτήρι δροσερό, αρωματικό κρασί; Κι όμως υπάρχει! Τα παρακάτω μικρά μυστικά που κάνουν το κρασί, που λέγαμε προηγουμένως, ακόμα πιο
απολαυστικό.






1. Φτιάξε παγάκια από κρασί

Εάν θέλεις άμεσα παγωμένο κρασί, αλλά δεν θέλεις να αλλοιώσεις τη γεύση του προσθέτοντας κανονικά παγάκια, απλά γέμισε την παγοθήκη σου με κρασί αντί για νερό. Bonus: Το ποτήρι σου θα… γεμίζει διαρκώς με επιπλέον κρασί, ενώ θα λιώνουν!krasi1
2. Σώσε ένα ακριβό κρασί από το φελλό
Εάν σου πέσουν κομματάκια φελλού μέσα στο κρασί μην πανικοβληθείς και προς Θεού μην βιαστείς να το πετάξεις κατευθείαν στα σκουπίδια! Απλά χρησιμοποίησε ένα φίλτρο καφέ για να “σουρώσεις” το ποτό.
3. Πάγωσε το κρασί σε μερικά μόλις λεπτά
Λευκό κρασί σε θερμοκρασία δωματίου; Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε! Θα πάρουμε όμως ΑΥΤΟ το tip για να το παγώσουμε στο άψε σβήσε!
anoigma-krasi
4. Άνοιξε το μπουκάλι χωρίς ανοιχτήρι
Δεν έχεις ανοιχτήρι; Κανένα πρόβλημα! Απλά τρύπησε διαγωνίως το φελλό με ένα κλειδί και στρίψ’το περιφερειακά του χείλους του μπουκαλιού πηγαίνοντας με τη φορά του ρολογιού. Στη συνέχεια τράβηξέ το προς τα έξω κρατώντας μία πετσέτα για να είναι το χέρι σου πιο σταθερό.
5. Διατήρησέ το φρέσκο στο ψυγείο για παραπάνω καιρό
Το μόνο που έχεις να κάνεις για να προλάβεις την οξείδωση του κρασιού, αφού το ανοίξεις και καταναλώσεις όσο θέλεις, είναι να το τοποθετήσιες σε οριζόντια θέση σε ένα από τα ράφια του ψυγείου.
krasi4
6. “Αναβάθμισε” το φτηνό κρασί
Δεν σου έχει μείνει ίχνος μισθού αλλά θέλεις να απολαύσεις το κρασάκι σου; Αγόρασε ένα φτηνό μπουκάλι και βελτίωσε τη γεύση του προσθέτοντας φρούτα, όπως φράουλες και μύρτιλλα. Bonus: Οι φωτογραφίες του θα γεμίσουν καρδούλες στο Instagram.
7. Φτιάξε μαρμελάδα κρασιού
Δεν ήπιες όλο το φτηνό κρασί, που αγόρασες για το παραπάνω tip; Τι σκας; Κάν’ το μαρμελάδα! Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, πάνω από μέτρια φωτιά, ρίξε 3/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί, 1 κτσ αλεύρι και 1-2 κτσ βούτυρο. Ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να “δέσει” και…έτοιμο! Extra tip: Συνδυάζεται ιδανικά με το κλασικό τοστάκι με τυρί.
kopela-lekes
8. Αφαίρεσε λεκέδες από κόκκινο κρασί με τον πιο εύκολο τρόπο
Πριν κλάψεις για το αδικοχαμένο σου λευκό μπλουζάκι που “θυσιάστηκε” για χάρη ενός καλού κρασιού, κάλυψε το λεκέ με αλάτι και άφησέ το για μία ώρα. Στη συνέχεια, με ταμποναριστές κινήσεις άπλωσε λίγο ζεστό νερό στην περιοχή και δες το μπλουζάκι σου να σφύζει από καθαρότητα.
9. Πάγωσε το κρασί σου με σταφύλια
Δεν θέλεις να φτιάξεις παγάκια από κρασί; Βάλε ρώγες από σταφύλι στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσουν και πρόσθεσέ τες στο ποτό σου για να παγώσει χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του. Και το καλύτερο; Θα έχεις και ένα σνακ μόλις τελειώσει το κρασί σου!
krasi-fagito
10. Χρησιμοποίησέ το στη μαγειρική σου
Εάν δεν το έχεις κάνει ήδη, να σε ενημερώσουμε ότι πραγματικά χάνεις! Ξεκίνα σβήνοντας τα λαχανικά για τη μακαρονάδα σου με λίγο κρασί και όταν πια εξοικειωθείς με την ιδέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου