Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Κόντρα Αστυνομικών - Στρατού για τους τραυματίες της ομάδας ΔΙΑΣ που δεν πήγαν στο 401

Με αφορμή τη διακομιδή των αστυνομικών στο Θριάσιο και όχι στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, μετά το ατύχημα τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣΚόντρα έχει
ξεσπάσει μεταξύ Αστυνομίας και Στρατού, με αφορμή το χτεσινό ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.





Οι αστυνομικοί, μετά το τροχαίο στον Ασπρόπυργο, διακομίστηκαν στο Θριάσιο, ενώ ένας εξ αυτών, ο πιο βαριά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του 401.
Αιτία για τη διακομιδή τους, σε δημόσιο νοσοκομείο, είναι η πληρότητα 100% της μονάδας εντατικής θεραπείας και πληρότητας 95% των κλινών νοσηλείας. Το 401 ΓΣΝΑ είχε ενημερώσει σχετικά το ΕΚΑΒ στις 27 Νοεμβρίου, ζητώντας για ένα 24ωρο η εξυπηρέτηση ασθενών που μπορούν να νοσηλευθούν στο 401 ΓΣΝΑ να γίνεται από τα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία.

Με ανακοίνωσή της η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καταγγέλλει ως «απαράδεκτη» την απόφαση για τη διακομιδή αστυνομικών σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ επανέλαβε το αίτημά της για δημιουργία αστυνομικού νοσοκομείου.

Διαβάστε αναλυτικά τις δύο ανακοινώσεις:

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Με έκπληξη και έκδηλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε χθες το έγγραφο του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401), που εν είδει ενημερωτικού σημειώματος, γνωστοποιούσε στους ενδιαφερόμενους ότι το εν λόγω νοσοκομείο δεν θα δέχεται αστυνομικούς που χρήζουν εισαγωγής λόγω πληρότητας κατά 95% αυτού και των σοβαρών προβλημάτων δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα τμήματά του, λόγω ανεπάρκειας κλινών.

Την εύλογη αγωνία μας, ήρθε την ίδια ώρα να επιτείνει ο χθεσινός τραυματισμός, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος εν ώρα υπηρεσίας, τεσσάρων αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Δυτικής Αττικής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο, αν και ανάλογα κρούσματα διακρίσεων εις βάρος αστυνομικών και μελών των οικογενειών τους αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, που έχει προ πολλού αναδειχθεί και καταγγελθεί από την Ομοσπονδία μας.

Αντιπροσωπία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Χρήστο Μαυραγάνη και τον Γραμματέα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Σταύρο Φέτκο, μετέβησαν άμεσα στο Υπουργείο, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο Τόσκα, ο οποίος δήλωσε ότι είχε ήδη εξετάσει την καταγγελία μας επικοινωνώντας άμεσα με τον Αρχηγό του ΓΕΣ. Κατόπιν τούτου, μας ενημέρωσε ότι το πρόβλημα λύθηκε και στο εξής το νοσοκομείο θα δέχεται κανονικά τους αστυνομικούς.

Προκαλεί, επίσης, έκπληξη το γεγονός ότι μετά το τραγικό συμβάν, επιχειρήθηκε μέσω διαρροών να «διασκεδαστεί» με ανυπόστατες δημοσιεύσεις, η απαράδεκτη αρχική απόφαση για τη διακομιδή αστυνομικών σε δημόσια νοσοκομεία, ως δήθεν προσωρινή λύση, λόγω της συμπτωματικής πληρότητας του νοσοκομείου το τελευταίο 24ωρο, πριν από τον τραυματισμό των συναδέλφων μας.

Σε κάθε περίπτωση, το διαρκές αίτημα της Ομοσπονδίας για βελτίωση των υποδομών πρωτοβάθμιας υγείας και περίθαλψης των αστυνομικών με αποκορύφωμα την ίδρυση αστυνομικού νοσοκομείου, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος



Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Αναφορικά με περιστατικό που συνέβη σήμερα 28 Νοεμβρίου 2017, σχετικά με τραυματισμό αστυνομικών και διακομιδή τους στο Θριάσιο Νοσοκομείο, αντί του 401 ΓΣΝΑ, ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Το 401 ΓΣΝΑ, χθες 27 Νοεμβρίου 2017, εξέδωσε προσωρινή οδηγία προς το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την οποία για ένα 24ωρο, λόγω πληρότητας 100% της ΜΕΘ και 95% των κλινών νοσηλείας, εφόσον υπήρχε η ανάγκη υγειονομικής υποστήριξης αποστράτων του Στρατού Ξηράς, μελών οικογενειών αυτών, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών και μελών οικογενειών αυτών, αυτή να υλοποιούνταν από τα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία.

Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί, διακομίσθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Θριάσειο Νοσοκομείο και ο πιο σοβαρά από αυτούς στο 401 ΓΣΝΑ, για τον οποίο προστέθηκε μία ακόμη κλίνη στη ΜΕΘ.

Σε κάθε περίπτωση το 401 ΓΣΝΑ, συνεχίζει να εξυπηρετεί και να περιθάλπτει τους δικαιούμενους.

Σημειώνεται ότι το 401 ΓΣΝΑ, περιθάλπτει ετησίως στο Τμήμα Επειγόντων πάνω από 6.000 εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς και ένα ποσοστό της τάξης του 40% από τους  συνολικά νοσηλευόμενους ετησίως στο Νοσοκομείο, είναι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου