Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Πλειστηριασμοί: «Στο σφυρί» πρώτες κατοικίες για οφειλές από 30.000 ευρώ!

Τουλάχιστον 15 σπίτια βγήκαν σε πλειστηριασμό σήμερα μόνο στην Αττική - Από τη «σεισάχθεια» στην πλήρη απελευθέρωσηΣτα... λόγια και στις... υποσχέσεις έμεινε η
προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, καθώς μόνο σήμερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, μόνο στο Νομό Αττικής.





Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έγιναν πλειστηριασμοί διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, ακόμη και για οφειλές 30.000 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι τα στελέχη της παρούσας κυβέρνησης έκαναν λόγο για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ μιλούσαν ακόμη και για σειχάχθεια, προκειμένου να προστατευθεί το μεγαλύτερο αγαθό του Έλληνα πολίτη, το σπίτι του. Στην πορεία η καθολική προστασία και η σεισάχθεια έγιναν «προστασία για κάτω των 300.000 ευρώ», για να φτάσουμε έναν σχεδόν μήνα πριν τη δύση του 2017 και την αυγή του 2018, να χάνονται πρώτες κατοικίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, για οφειλές μόλις 30.000 ευρώ.
Όπως προαναφέραμε, σε όλη την Αττική, μόνο σήμερα, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και συγκεκριμένα στις περιοχές της Αθήνας, της Νίκαιας, του Μοσχάτου, του Αμαρουσίου, της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου. Οι πλειστηριασμοί έγιναν τόσο ηλεκτρονικά, όσο και με τον παραδοσιακό τρόπο και παρά τις αντιδράσεις από οργανώσεις και πολίτες.

Στο Χαλάνδρι, λόγου χάρη, χάθηκε πρώτη κατοικία για οφειλή 43.000 ευρώ. Στη Νίκαια, βγήκε σε πλειστηριασμό τετραόροφο, που μοιραζόταν οικογένεια, με δύο πρώτες κατοικίες. Στο Μοσχάτο, χάθηκε σπίτι περίπου 60 τετραγωνικών, για οφειλή μόλις 30.000 ευρώ!

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται πλέον στην Ελλάδα, παρά τα «παχιά» λόγια των κυβερνόντων στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Μόνο όσοι έχουν υπαχθεί στο Νόμο Κατσέλη ή προλάβουν να υπαχθούν έως το τέλος του 2017, καθώς από το 2018 δεν θα έχουν δικαίωμα, θα μπορούν να καταφύγουν στο δικαστήριο και να «φρενάρουν» ή να αποφύγουν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.




Στο Ειρηνοδικείο οι 12 από τους 29 πλειστηριασμούς

Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν σήμερα το απόγευμα 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Ακόμη, ολοκληρώθηκαν δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων που έγιναν σήμερα στους 14.

Αναλυτικότερα, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα, ενώ για 8 αν και ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Ακόμη, οι υπόλοιποι 9 δεν ξεκίνησαν καν.

Τέλος, σήμερα ολοκληρώθηκαν δυο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αναλυτικότερα, ο ένας αφορούσε μονοκατοικία στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ και ο δεύτερος αφορούσε 5 αποθήκες και οι οποίες εκπλειστηριάστηκαν για οφειλή 500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου