Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Γαλλία:Τούρκος,Έλληνας, Γάλλος και γκέι και... υποψήφιος πρόεδρος των Σοσιαλιστών

Είναι ο πρώτος Γάλλος βουλευτής που παντρεύτηκε άτομο του ιδίου φύλου
Ο Λικ Καρβουνά αποτελεί μια προσωπικότητα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα γαλλικά ΜΜΕ, και όχι άδικα...Ο Γάλλος πολιτικός, Λικ Καρβουνά, που έθεσε πρώτος υποψηφιότητα
για την ηγεσία των Σοσιαλιστών στη Γαλλία, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο της προσοχής των γαλλικών ΜΜΕ και όχι αδίκως...





Ο 46χρονος Λικ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έχει διπλή υπηκοότητα: εκτός από τη γαλλική απέκτησε τον περασμένο Ιούλιο και την ελληνική υπηκοότητα. Ο πατέρας του είναι Τούρκος, η μητέρα του γεννήθηκε στην Αθήνα και ο ίδιος είναι γκέι. Και όχι μόνο. Είναι ο πρώτος βουλευτής στην Ιστορία της Γαλλίας που παντρεύτηκε άτομο του ιδίου φύλου.


Ο αγαπημένος του καλοκαιρινός προορισμός; Μα και φυσικά η Ελλάδα.
Τον Οκτώβριο του 2015 ο Λικ Καρβουνά είχε συνοδεύσει στην Αθήνα τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Ο Λικ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία.Ο πατέρας του γεννήθηκε στη Σμύρνη και σήμερα εργάζεται στην αυτοκινητοβιομηχανία Citroen. Η μητέρα του είναι Ελληνίδα - γεννήθηκε στην Αθήνα.

Το όνομά του Λικ Καρβουνά πέρασε στην Ιστορία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας ως ο πρώτος βουλευτής που νυμφεύτηκε άτομο του ιδίου φύλου. Tον Ιούλιο του 2015 παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς του, Στεφάν Εξποζιτό, παρουσία 300 καλεσμένων.

Ο γερουσιαστής και αντιδήμαρχος στο γαλλικό διαμέρισμα Val de Marne ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, επιβεβαιώνοντας την επιθυμία του να «φέρει όλους μαζί στο ίδιο σπίτι».

«Σήμερα θέλω να είμαι υποψήφιος και να πάρω μαζί μου, να συγκεντρώσω μια ομάδα γυναικών και ανδρών, νέα πρόσωπα, να προτείνω ένα σαφές έργο στους μαχητές, στους Γάλλους και να διασφαλίσουμε ότι αυτό το συνέδριο που μας περιμένει, το συνέδριο του Μαρτίου, θα είναι το Κογκρέσο μιας νέας αρχής», δήλωσε ο πρώην ένθερμος υποστηρικτής του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς στο γαλλικό δίκτυο «France 2».

 Άλλοι πιθανοί υποψήφιοι για την προεδρία του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι δύο ονόματα από το περιβάλλον του Φρανσουά Ολάντ: Ο πρώην υπουργός Γεωργίας, Στεφάν Λε Φολ και η πρώην υπουργός Παιδείας, Ναζά Βαλό Μπελκασέμ.

Ο Λικ εντάχθηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα το 1995, μετά τη νίκη του Ζακ Σιράκ στις προεδρικές εκλογές. Είναι ακτιβιστής. Εξελέγη το 2001 αντιδήμαρχος της πόλης Alfortville παραμένοντας στο αξίωμά του - αφού ανανεώθηκε η θητεία του - έως το 2008. Διετέλεσε διευθυντής της εκστρατείας του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Εξελέγη γερουσιαστής τον Σεπτέμβριο του 2011 στο διαμέρισμα Val-de-Marne.Στις 30 Μαρτίου του 2014, ανέλαβε τη δημαρχία της πόλης Alfortville. Σήμερα, ως γερουσιαστής και αντιδήμαρχος στο γαλλικό διαμέρισμα Val de Marne αποφάσισε να κολυμπήσει στα βαθιά σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την γαλλική Κεντροαριστερά.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου