Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Τόσκας για συλλήψεις Τούρκων: Δεν υπήρχαν πληροφορίες από τις τουρκικές αρχές

Δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των διαμερισμάτων όπου διέμεναν - Η αστυνομία ψάχνει και άλλους χώρους στο κέντρο της Αθήνας ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός σε συνέντευξη τουΔεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των διαμερισμάτων όπου διέμεναν οι εννιά Τούρκοι
υπήκοοι που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τόνισε πως η αστυνομία ψάχνει και άλλους χώρους στο κέντρο της Αθήνας.





Δική μας ήταν η επιχείρηση, ανέφερε ο υπουργός και υπογράμμισε πως δεν υπήρξε συνεργασία με αρχές άλλου κράτους ούτε υπήρχαν πληροφορίες από τις τουρκικές αρχές.

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν δουλεύει ευκαιριακά, αλλά με σύστημα», υπογράμμισε ο κ.Τόσκας. «Δουλεύει με βάση ενδείξεις για την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών. Εχουν εξεταστεί οι χώροι που ζούσαν οι συλληφθέντες, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα τρία διαμερίσματα. Υπάρχουν κάποια υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν εκρηκτικά εμπορικού τύπου, χαμηλής έντασης. Πάντως, οι έρευνες συνεχίζονται».
Όσον αφορά σε έναν από τους εννέα Τούρκους υπηκόους που συνελήφθησαν σήμερα, ο κ.Τόσκας ανέφερε, ότι σε βάρος του υπήρχε ένταλμα σύλληψης, ενώ είχε εμπλοκή στην υπόθεση της Χίου, το 2013.

Επισήμανε ακόμη, ότι δεν έχει αποδειχθεί, έως τώρα τουλάχιστον, ότι οι συλληφθέντες ανήκουν σε συγκεκριμένη οργάνωση. «Οι συλληφθέντες δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι», πρόσθεσε. «Είναι ευχαριστημένοι από τις συνθήκες κράτησης. Παρέβησαν το νόμο και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο αναπληρωτής υπουργός είπε «Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μας προσανατολίζουν στο ότι τα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα προετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας».

Αμέσως μετά ο κ.Τόσκας διευκρίνισε, ότι δεν υπήρξε καμία συνεργασία με Αρχές άλλων χωρών για την σημερινή επιχείρηση, η οποία ήταν καθαρά θέμα της ΕΛ.ΑΣ, ενώ τόνισε πως η Τουρκία δεν έχει ζητήσει κάποια ενημέρωση για αυτή την υπόθεση.

Απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε σχετικά με την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στις ενέργειες του «Ρουβίκωνα», ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε:«Η αντιπολίτευση θα έπρεπε να κοιτάξει πως αντιμετωπίζουμε τις εγκληματικές ομάδες. Ο «Ρουβίκωνας» κινείται στα όρια του νόμου. Αρκετές φορές μέλη του έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Εμείς εφαρμόζουμε το νόμο. Ο «Ρουβίκωνας» δεν είναι γραφική περίπτωση. Μας δημιουργεί πολλά προβλήματα».

Τέλος, σχετικά με το θέμα των Εξαρχείων, ο κ.Τόσκας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Να υπενθυμίσω την εκκένωση του κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, όπου διαβιούσαν άτομα που είχαν σχέση με την κατάληψη του Πολυτεχνείου. Περνάμε τα μηνύματα, εκεί που πρέπει, με ... χειρουργικές παρεμβάσεις. Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου ήταν η πιο ήρεμη, εάν εξαιρέσουμε τον τραυματισμό της δικηγόρου. Το σχέδιο για τα Εξάρχεια δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο αστυνομική παρέμβαση, αλλά και διαφόρων φορέων. Προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Με το χτύπημα κατά των κυκλωμάτων ναρκωτικών στείλαμε το μήνυμα εκεί που έπρεπε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου