Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Η Uber είχε προσλάβει πράκτορες της CIA για να κατασκοπεύει ανταγωνιστές

Όπως κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ Πρώην υπάλληλος καταγγέλλει: Οι αναλυτές αγοράς «υπάρχουν ρητά με σκοπό την απόκτηση εμπορικών μυστικών, κωδικών και πληροφορίες ανταγωνιστικότητας», ανέφερε πρώην στέλεχος της
εταιρείαςΠρώην υπάλληλος της Uber, κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, στο Σαν Φρανσίσκο, ότι η εταιρεία είχε προσλάβει κάποια άτομα, με συγκεκριμένη αποστολή την κατασκοπεία σε αντίπαλες εταιρείες ώστε να κλέψουν εμπορικά μυστικά.





Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή παγκόσμιας πληροφόρησης της Uber, Richard Jacobs, η εταιρεία προσέλαβε πρώην πράκτορες της CIA, για να βοηθήσουν στην διείσδυση στα συστήματα των ανταγωνιστών. Ο Jacobs είπε ότι αυτό γινόταν εκτός ΗΠΑ.

Ο Jacobs, ο οποίος απολύθηκε πριν από επτά μήνες, αφού εργάστηκε ως επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών, από τον Μάρτιο του 2016, δεν διευκρίνισε τις εταιρείες που ήθελαν να χακάρουν, αλλά δήλωσε ότι είχαν εμπλακεί και οδηγοί της εταιρείας σε όλο αυτό.
Αφ' ότου ο Jacobs έφυγε από την Uber, ο δικηγόρος του έστειλε μια επιστολή 37 σελίδων στους δικηγόρους της εταιρείας, εκφράζοντας ανησυχίες για δυνητικά ποινικές ή ανήθικες δραστηριότητες της «ομάδας στρατηγικών υπηρεσιών» της Uber, αλλά και των «αναλυτών αγοράς».

Οι αναλυτές αγοράς «υπάρχουν ρητά με σκοπό την απόκτηση εμπορικών μυστικών, κωδικών και πληροφορίες ανταγωνιστικότητας», ανέφερε η επιστολή.

Ωστόσο, στην ανάκριση, ο Jacobs είπε ότι η γλώσσα του γράμματος ήταν «υπερβολική».

«Δεν πίστευα ότι ήταν προφανώς παράνομο. Είχα ερωτήσεις σχετικά με την ηθική του. Λόγω της προσωπικής μου δεοντολογίας, αισθάνθηκα ότι ήταν υπερβολικά επιθετικό σαν διαδικασία», δήλωσε ο Jacobs.

Προκειμένου να προστατευθεί από τυχόν προβλήματα, η υπηρεσία ταξί χρησιμοποίησε μια υπηρεσία που ονομάζεται Wickr, η οποία σβήνει αυτόματα τα μηνύματα, δήλωσε ο Jacobs.

Η κατάθεσή του ήρθε την παραμονή της επιλογής των ενόρκων για μια αστική δίκη, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι η Uber έκλεψε εμπορικά μυστικά από την αυτοκινητοβιομηχανία Waymo της Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου