Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Μπαλί:Χάος από το ηφαίστειο Αγκούνγκ Γολγοθάς η επιστροφή - Σφραγίζουν και τις πισίνες λόγω τέφρας!

Άνοιξε το αεροδρόμιο του νησιού - Εξυπηρετούνται μόνο τοπικές πτήσεις - Αύριο η πρώτη πτήση προς Αθήνα της Qatar Airways - Τι λένε οι Έλληνες που θέλουν να φύγουν από το ΜπαλίΆνοιξε πριν από λίγο το αεροδρόμιο όπου επικρατεί χάος καθώς χιλιάδες ταξιδιώτες
περιμένουν να φύγουν από το εξωτικό νησί της Ινδονησίας , όμως προς το παρόν εξυπηρετούνται μόνο οι τοπικές πτήσεις.





Αύριο το πρωί αναχωρεί  πτήση της Qatar Airways με ενδιάμεση στάση την Ντόχα και τελικό προορισμό την Αθήνα στην οποία επιβαίνουν και αρκετοί συμπατριώτες μας.

Ωστόσο οι αεροπορικές εταιρίες χρειάζονται χρόνο για να προετοιμαστούν με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι ταξιδιώτες που συνωστίζονται στις αίθουσες των αναχωρήσεων χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα πετάξουν για τους προορισμούς τους.
Η ανακοίνωση για το άνοιγμα του αεροδρομίου


Το αεροδρόμιο σύμφωνα με τις τοπικές αρχές άνοιξε επειδή το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας μετακινήθηκε λόγω των ρευμάτων ανατολικά του Ντενπασάρ δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα αεροπλάνα να απογειωθούν, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς μέχρι πότε θα παραμείνει ανοιχτό καθώς τα πάντα εξαρτώνται από τις διαθέσεις του ηφαιστείου. Κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα εκραγεί με αποτέλεσμα η αγωνία να ανεβαίνει στο κατακόρυφο.   

Απίστευτη ταλαιπωρία

Μεγάλη όμως είναι και η ταλαιπωρία για όσους επέλεξαν να εγκαταλείψουν το Μπαλί  οδικός καθώς χρειάστηκε να κάνουν ταξίδι 24ωρων με λεωφορεία  για την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα και το αεροδρόμιο της.

Ανάμεσα τους και κάποιοι συμπατριώτες μας που βρίσκονταν στο Μπαλί, είτε για λόγους αναψυχής, είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Όπως ο Έλληνας Dj Nick Varon που όπως αναφέρει στο protothema.gr αναγκάστηκε να οδηγήσει επί 11 συνεχείς ώρες μέχρι το αεροδρόμιο Σουραμπάγια που βρίσκεται στην ομώνυμη και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας.

Από κει πέταξε για Τζακάρτα και από Τζακάρτα προς Ντόχα (Κατάρ) για να καταλήξει στον τελικό προορισμό του την Βαρκελώνη έπειτα από δυο μέρες ταξίδι.

Ο Nick Varon  συμμετείχε σε μια εκδήλωση με την ονομασία «THE GATHERING» που έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς όπου τα έσοδα της δόθηκαν στις οικογένειες που ζούσαν κοντά στο ηφαίστειο και έπρεπε αναγκαστικά να μετακινηθούν.

Ο Ελληνας Dj Nick Varon που συμμετείχε σε εκδήλωση στο Μπαλί τα έσοδα της οποιας δώθηκαν στους πληγέντες απο το ηφαίστειο

« Παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την αμφιβολία για το αύριο, αυτοί οι άνθρωποι δεν χάνουν το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους κι’ αυτό σε εντυπωσιάζει» σχολίασε ο Έλληνας Dj.

Στο protothema. gr μίλησε και η επιχειρηματίας Μαριλένα Βλατάκη που κατοικεί μόνιμα στο Μπαλί μαζί με την οικογένεια της.

« Κάποιοι έφυγαν άλλοι όμως παραμένουν, είτε επειδή έχουν έρθει για δουλειά οπότε και δεν μπορούν να τα παρατήσουν, είτε επειδή τους αρέσει τόσο πολύ η ζωή στο Μπαλί που δεν μπορούν να το αποχωριστούν» ανέφερε η επιχειρηματίας με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης.


Σφραγίζουν τις πισίνες

 Την ίδια στιγμή οι διευθυντές των ξενοδοχειακών μονάδων ειδοποιήθηκαν από τις τοπικές αρχές να προσφέρουν προληπτικά σε όλους τους πελάτες τους αντιασφυξιογόνες μάσκες, ενώ οι ιδιοκτήτες των κατοικιών που διαθέτουν πισίνες αναγκάστηκαν να τις σκεπάσουν με πλαστικές κατασκευές ώστε να αποφύγουν την ηφαιστειακή τέφρα.

Σφραγίζουν με κατασκευές τις πισίνες εξαιτίας της ηφαιστιακής τέφρας

 Οι Μπαλινέζοι πιστεύουν στο κάρμα και θεωρούν τον εαυτό τους υπεύθυνο για κάθε ατυχία που τους συμβαίνει και την οποία συνήθως αποδίδουν στον μεγάλο φόρτο adharma (κακού) προσπαθούν τώρα με κάθε τρόπο να ξορκίσουν την συμφορά που τους βρήκε.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, Μπαλινέζοι ιερείς (manku) βουτάνε στα ποτάμια που έχουν πλημμυρίσει από ένα μείγμα λάβας και στάχτης προκειμένου να εξευμενιστούν και να εξευμενίσουν το ηφαίστειο, προσευχόμενοι στους Θεούς.


Μπαλινέζοι ιερείς βουτάνε μέσα στο μείγμα κρύας λάβας και στάχτης για να εξευμενισουν το ηφαίστειο


Εντυπωσιακή εικόνα από το ηφαίστειο Αγκούνγκ


Το αεροδρόμιο του Μπαλί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου