Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Γάλλος Δ.Σ: Βγάλτε τα χρυσά δόντια των Ρομά για να τους πληρώσουμε στέγη και τροφή!

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο μηνών, 2.000 ευρώ και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για υποκίνηση φυλετικών διακρίσεωνΣε φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Γκρενόμπλ ένας ακροδεξιός δημοτικός
σύμβουλος ο οποίος είχε ζητήσει από τις αρχές «να βγάλουν τα χρυσά δόντια των Ρομά αν θέλουν «να τους ταΐσουν και να τους στεγάσουν».





Το πλημμελειοδικείο επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στον Φρανκ Σινισί, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της κοινότητας Φοντέν, Ζαν-Πολ Τροβερό, που είχε προσφύγει εναντίον του συμβούλου.

Ο Σινισί, ο οποίος εξελέγη με το Εθνικό Μέτωπο, δικαζόταν για «υποκίνηση (φυλετικών) διακρίσεων ή μίσους» μετά τις δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Τότε, είχε πει ότι για τη στέγαση τους, οι Ρομά θα μπορούσαν να «αυτοχρηματοδοτηθούν» και εξήγησε: «αρκεί, σε επίπεδο δήμου να επενδύσουμε, να τους πληρώσουμε τον οδοντίατρο. Ναι, εξηγούμαι, να τους πληρώσουμε τον οδοντίατρο, να τους βάλουμε δόντια από νικέλιο, να πάρουμε τα χρυσά δόντια τους. Νομίζω ότι μ' αυτό ακριβώς θα τραφούν και θα στεγαστούν».
Οι δηλώσεις του ηχογραφήθηκαν και μεταδόθηκαν από τον ιστότοπο της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Σινισί διαγράφτηκε από το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν λίγους μήνες αργότερα.

Ο δήμος της Φοντέν και διάφορες οργανώσεις είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του δημοτικού συμβούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου