Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Καφές και χορτοφαγία για υγιή καρδιά


Θέλεις να κάνεις καλό στην καρδιά σου; Κόψε το κρέας και πίνε καφέ, καθώς σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες, που παρουσιάσθηκαν σε καρδιολογικό
συνέδριο στην Καλιφόρνια, αυτό είναι το μυστικό για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας.









Στην περίπτωση του καφέ, ερευνητές με επικεφαλής τη Λάουρα Στίβενς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, χρησιμοποίησαν υπολογιστή με τεχνητή νοημοσύνη (μηχανική μάθηση) για να αναλύσουν στοιχεία από χιλιάδες ανθρώπους, που παρακολουθούνταν στο πλαίσιο της μακρόχρονης «Καρδιολογικής Μελέτης του Φράμιγκχαμ» στις ΗΠΑ. Όπως διαπιστώθηκε, όσοι πίνουν καφέ, έχουν μειωμένο κατά 7% κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια και κατά 8% για εγκεφαλικό, με κάθε επιπλέον φλιτζάνι καφέ που καταναλώνουν μέσα στην εβδομάδα, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ. Μάλιστα, τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν και με στοιχεία από δύο άλλες μελέτες σε άλλους πληθυσμούς.
vegetarian
Η δεύτερη μελέτη πάλι, με επικεφαλής την Κάιλα Λάρα της Ιατρικής Σχολής Icahn του Νοσοκομείου του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, ανέλυσε στοιχεία για περίπου 15.700 ανθρώπους άνω των 45 ετών, χωρίς ιστορικό καρδιακής νόσου, για μία περίοδο 4 ετών. Όπως αποδείχθηκε, όσοι ακολουθούσαν μία κατά βάση χορτοφαγική διατροφή (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης και ψάρια) και απέφευγαν το κρέας και ιδίως το επεξεργασμένο, είχαν κατά μέσο όρο 42% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιακή ανεπάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου