Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Υπόθεση «ναρκω-ταχύπλοου»: Προφυλακιστέοι τρεις από τους συλληφθέντες

Ο Ιταλός που φέρεται ως το άτομο που οργάνωσε τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι είχε μια συμφωνία ως πλοηγός σκαφών αναψυχής (Skipper) για μεταφορά του ταχυπλόου από την Ελλάδα στην Ιταλία.Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες,
που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης περίπου 1,6 τόνου με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία στην Ελλάδα.





Πρόκειται για τον έναν Ιταλό που φέρεται ως το άτομο που οργάνωσε τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Ελλάδα και δύο Αλβανούς υπηκόους. Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν πλήρη άγνοια για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του ο Ιταλός φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν στο σκάφος και ότι είχε κάποια συμφωνία ως πλοηγός σκαφών αναψυχής (Skipper) για μεταφορά ταχυπλόου από την Ελλάδα στην Ιταλία.
Επίσης ο ένας εκ των Αλβανών φέρεται να υποστήριξε ότι είχε προσληφθεί προκειμένου να ξεφορτώνει αντικείμενα από το σκάφος και ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά.

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν ένας ακόμα Ιταλός και δύο Αλβανοί υπήκοοι.

Συνολικά 11 άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση (δύο Έλληνες, δύο Ιταλοί, ένα Βούλγαρος και έξι Αλβανοί) εκ των οποίων οι τρεις κρίθηκαν σήμερα προφυλακιστέοι.

Με τη σύλληψη από τις Λιμενικές Αρχές 10 μελών του διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών το περασμένο Σάββατο και την κατάσχεση 1,6 τόνους κάνναβης, άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ ενός ολόκληρου δικτύου που έχει απλωμένο τον ιστό του σε Ευρώπη και βόρεια Αφρική με βάση την Αλβανία από όπου άλλωστε φορτώθηκε το εμπόρευμα.

Οι πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει οι Λιμενικοί μετά από συστηματική έρευνα, με ανακρίσεις, οπτικοακουστικό υλικό και παρακολούθηση μελών της οργάνωσης  τους έκανε να συνειδητοποιήσουν ότι είχαν να αντιμετωπίσουν επαγγελματίες κάποιοι εκ των οποίων έχουν  πολύ εκπαίδευση, όπως αποδείχθηκε με την... long play-LP-καταδίωξή τους.

Ο εξοπλισμός τους και κυρίως το ταχύπλοο το οποίο χρησιμοποίησαν με τις τέσσερις μηχανές και με υπηρεσιακή ταχύτητα 50 μίλια την ώρα ήταν ο μεγάλος προβληματισμός. Εκεί εστίασαν οι επιτελείς του Λιμενικού με επικεφαλής τον υποναύαρχο ΛΣ Ιωάννης Αργυρίου, δηλαδή στον τρόπο εγκλωνισμού του ναρκωταχύπλοου.

Η επιχείρηση στήθηκε με κάθε λεπτομέρεια ώστε να μην υπάρξει ούτε μία πιθανότητα να διαφύγουν οι ναρκωδιακινητές. Το σίγουρο ήταν ότι το υπερ-ταχύπλοο με τα ναρκωτικά δεν θα μπορούσαν να το σταματήσουν με καταδίωξη "face  to face" στη θάλασσα και μάλιστα στο απόλυτο σκοτάδι. Για αυτό έστησαν παγίδες για να το «στριμώξουν» ενώ το κατεδίωξαν και από αέρος με ελικόπτερα όπου επέβαιναν  κομάντο του Λιμενικού και ελεύθεροι σκοπευτές.

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης από επιβαίνοντες ταχύπλοου σκάφους προκύπτει ότι ρίχτηκαν στην θάλασσα οπλισμός, ναρκωτικές ουσίες καθώς και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία. Πέραν από τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν μέχρι τώρα, ένα ταχύπλοο σκάφος με τρεις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, ένα ταχύπλοο σκάφος με τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, όπλα κα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου