Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Πρόστιμο 9.000 ευρώ στον ΕΟΠΠΕΠ, επειδή η Γιαννακοπούλου δεν υπέγραφε καλοκαιρινές άδειες

Η ΣΥΡΙΖΑΙΑ που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια .Το πρόστιμο υπεβλήθη στον οργανισμό από την Επιθεώρηση Εργασίας - Η Γιαννακοπούλου συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα της παρά τις ποινικές διώξειςΚάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του περίφημου νόμου Κατρούγκαλου που προσφέρει ασπίδα προστασίας σε επίορκους υπαλλήλους του δημοσίου, η διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ, Ελένη
Γιαννακοπούλου παραμένει κανονικά στην θέση της ασκώντας τα καθήκοντα της ωσότου η υπόθεση της κριθεί στα ποινικά δικαστήρια, όποτε αυτή συζητηθεί.





Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε μπει στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Πρωτοδικών που είχε φέρει στο φως την  έγγραφη καταγγελία προς το υπουργείο Παιδείας, στην οποία εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΕΠ (υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας) υποστήριζαν ότι η κ. Γιαννακοπούλου, είχε ξεκινήσει διωγμούς εναντίον όσων φορούν ή έχουν στους χώρους της εργασίας τους χριστιανικά σύμβολα απαιτώντας την απομάκρυνσή τους.

Και απ’ ότι διαπιστώνεται δεν είναι η μοναδική υπόθεση που αφορά στην διευθύνουσα σύμβουλο του οργανισμού καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, μετά από καταγγελία, ο οργανισμός καταδικάστηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας με βαρύ πρόστιμο για παραβίαση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από καταγγελία εργαζόμενων επέβαλε στον ΕΟΠΠΕΠ πρόστιμο 9.000 ευρώ, επειδή η διευθύνουσα σύμβουλος αρνήθηκε να χορηγήσει τη νόμιμη καλοκαιρινή άδεια σε υπαλλήλους του.

Το πρόβλημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν στοχοποιηθεί για διάφορους λόγους από την φερόμενη ως Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ κ. Γιαννακοπούλου, η οποία αποφάσισε προφανώς να τους «τιμωρήσει», στερώντας τους το δικαίωμα της άδειας, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ.

Και συνεχίζουν : «Μάλιστα αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που η εν λόγω κατηγορείται για ακραίο αυταρχισμό και για επιθετική συμπεριφορά εναντίον εργαζόμενων. Εναντίον της εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της νομικής διερεύνησης.

Έχουμε επισημάνει εδώ και 6 μήνες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και σε όλους τους αρμόδιους φορείς τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει προκαλέσει στον Οργανισμό η εν λόγω. Δυστυχώς, δεν έχουμε εισακουστεί, με αποτέλεσμα κάθε ημέρα που περνά ο ΕΟΠΠΕΠ να διασύρεται και να κινδυνεύει η λειτουργία του. Αναρωτιόμαστε, αν οι υπεύθυνοι για την εποπτεία του Οργανισμού που στηρίζουν την κ. Γιαννακοπούλου ως «εξυγιαντή» που θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα, αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος.

Για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση καταδίκης του ΕΟΠΠΕΠ για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο ΔΣ ζητούμε από τον αρμόδιο για την εποπτεία του Οργανισμού Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη να προβεί σε άμεσο καταλογισμό ευθυνών. Τέλος, απευθύνουμε για μια ακόμη φορά έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να σταματήσει το όργιο εργασιακού αυταρχισμού και τρομοκράτησης υπαλλήλων που έχει εγκαθιδρυθεί στον ΕΟΠΠΕΠ από το Μάιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου