Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Alfa Romeo F1!

Alfa-Romeo-in-F1-nel-2018-con-i-motori-per-Sauber 
Επιστροφη μετά από 30 χρόνια απουσίας. «Η Ferrari θα βάζει το λογότυπο της Alfa Romeo στις υβριδικές μηχανές που δίνει στη Sauber».






Στην πραγματικότητα ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles έχει αποφασίσει ν’ αλλάξει ρότα στην Alfa Romeo. Αυτό το νιώθεις πίσω από το τιμόνι μιας Giulia ή μιας Stelvio, το νιώθεις και κοιτώντας τις τιμές τους. Επόμενο λογικό βήμα είναι η επιστροφή σε ένα χώρο όπου η Alfa Romeo έχει και όνομα βαρύ και ιστορία. Το πρώτο πρωτάθλημα πίσω στα 1950 το κατέκτησε ο Farina με Alfa Romeo. To 1951 o Fangio στέφθηκε πρωταθλητής επίσης με Alfa Romeo. Στις τάξεις της Ιταλικής ομάδας ανδρώθηκε ο Ferrari και δημιούργησε το δικό του μύθο. Τη δεκαετία του 1970 η Autodelta έτρεχε με τα σήματα της Alfa Romeo. Μετέπειτα η Ιταλική εταιρεία συμμετείχε χωρίς επιτυχία ως κατασκευαστής στο πρωτάθλημα έως το τέλος του 1985. Παρέμεινε ως κατασκευαστής κινητήρων σε συνεργασία με τη Ligier ως τα τέλη του 1988.
Η επιστροφή της Alfa Romeo έρχεται μετά από 30 ακριβώς χρόνια. Θα συνεργάζεται με τη Sauber και η ομάδα θα λέγεται Alfa Romeo Sauber F1 Team.
Μιλώντας για τη συμφωνία ο διευθύνων σύμβουλος της FCA, Sergio Marchionne τόνισε: «Η συμφωνία με την ομάδα της Sauber είναι ένα σημαντικό βήμα στην αναμόρφωση της Alfa Romeo η οποία επιστρέφει στη F1 μετά από απουσία 30 ετών. Η φίρμα είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του σπορ και επιστρέφει για να βρει άλλους κατασκευαστές που συμμετέχουν σ’ αυτό. Θα ωφεληθούμε από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τη Sauber. Οι μηχανικοί της Alfa Romeo που έχουν ήδη δείξει τις ικανότητές τους στη Giulia και τη Stelvio θέλουν να κάνουν το ίδιο και στη Sauber».
Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι: «Μεγαλώνει ο Marchionne την επένδυση του FCA στη F1, ή αφήνει μια πόρτα ανοιχτή ετοιμάζοντας τη μεγάλη αποχώρηση της Ferrari;».  Πιστεύουμε το πρώτο.
O καιρός γαρ εγγύς…


 







Alfa-Romeo-in-F1-nel-2018-con-i-motori-per-Sauber

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου