Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Μυστηριώδες σημείωμα βρέθηκε μέσα σε άγαλμα του Ιησού του 18ου αιώνα


Οι ειδικοί πιστεύουν ότι γράφτηκε το 1777 από έναν ιερέα που ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στις επόμενες γενιές Ένα σημείωμα «χρονοκάψουλα» που έκρυψε ένας ιερέας τον 18ο
αιώνα στο εσωτερικό ενός αγάλματος του Ιησού με στόχο να βρεθεί στο μέλλον από μελλοντικές γενιές ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ένα συνεργείο συντήρησης στην Ισπανία, 
χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα η ακριβής ηλικία του εν λόγω εγγράφου από τις επίσημες αρχαιολογικές υπηρεσίες της χώρας.





Το σημείωμα, που αποτελείται από δύο μικρά φύλλα γραμμένα με καλλιγραφικά γράμματα και από τις δύο πλευρές, βρέθηκε πρόσφατα κατά τις εργασίες συντήρησης ενός αγάλματος του Μεσσία, το οποίο κοσμεί από τον 18ο αιώνα την εκκλησία ενός χωριού στην περιοχή Μπούργο ντε Όσμα.


Το συνεργείο συντήρησης ανακάλυψε μια μικρή κοιλότητα αφαιρώντας το ύφασμα που κάλυπτε τους γλουτούς του εσταυρωμένου Ιησού.

Μέσα σε αυτήν την κοιλότητα εντόπισαν το σημείωμα «χρονοκάψουλα», το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες για τη ζωή στην ισπανική επαρχία τον 18ο αιώνα, για πολιτικά και θρησκευτικά ζητήματα, αρρώστιες που μάστιζαν τον πληθυσμό εκείνη την εποχή, αγαπημένες ασχολίες των παιδιών και στοιχεία για την αγροτική παραγωγή.


Το σημείωμα φέρει την υπογραφή του Joaquin Minguez, ιερέα του ναού που είχε παραγγείλει το εν λόγω άγαλμα το 1777. Αυτή είναι και η χρονολογία που το συνεργείο συντήρησης πιστεύει ότι συντάχθηκε το σημείωμα, ως «μήνυμα» για τους πιστούς των επόμενων γενεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου