Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Πένθος στο λύκειο Γέρακα του 16χρονου που έπεσε από τη γέφυρα στην Αττική Οδό

Η μοιραία «βουτιά στο κενό έπειτα από ερωτική απογοήτευση Δεν θα γίνουν τα μαθήματα την Τετάρτη, ημέρα της κηδείας του - «Τον περίμενα και δεν ήρθε», δήλωσε η μητέρα του - Το σκηνικό με την χωμάτινη καρδιά και τα αρχικά που λύγισε ακόμη και τους
αστυνομικούς.Κλειστό σε ένδειξη πένθους θα παραμείνει αύριο το 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα, όπου φοιτούσε ο 16χρονος μαθητές που έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από γέφυρα της Αττικής Οδού, το βράδυ της Κυριακής.





Στην ανακοίνωσή του η διεύθυνση του σχολείου αναφέρει: Το 2ο ΓΕΛ Γέρακα πενθεί την απώλεια του μαθητή μας Κ.Γ. Η κηδεία του Γιώργου θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12.00 στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων Γέρακα. Την ημέρα αυτύη δεν θα γίνουν μαθήματα λόγω πένθους. 
Το νεαρό παιδί μην αντέχοντας την απόρριψη από εκείνη που του κέντρισε την καρδιά και δίχως να σκεφτεί τι πήγαινε να κάνει, βούτηξε στο κενό από τη γέφυρα της Αττικής Οδού.


«Τον περίμενα και δεν γύρισε ποτέ», λέει η μητέρα του

Η μητέρα του 16χρονου μαθητή, Μαρία, μίλησε στο protothema.gr και φανερά συγκλονισμένη είπε: «Το παιδί μου ήταν το καλύτερο παιδί όλου του κόσμου. Ήταν ο καλύτερος μαθητής, του κάναμε όλα τα χατίρια, ήμασταν μια πολύ δεμένη και ευτυχισμένη οικογένεια. Δεν ξέρω αν είχε κάποια ερωτική απογοήτευση όπως λένε όλοι, δεν μας είχε πει τίποτα. Αυτό που έκανε ήταν μια σκέψη εκείνης της στιγμής, πιστεύω. Τον περιμέναμε στο σπίτι και δεν ήρθε ποτέ. Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης να δηλώσουμε εξαφάνιση και μετά μας είπαν αυτό που έγινε. Ένα αστέρι ήταν ο γιος μου και έσβησε» λέει απαρηγόρητη  στο protothema.gr η μητέρα του άτυχου 16χρονου.

Η είδηση της αυτοκτονίας έπεσε σαν βόμβα στο σχολείο του 16χρονου και για το λόγο αυτό στο Λύκειο όπου φοιτούσε έχει πάει ψυχολόγος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Ανατολικής Αττικής για να βοηθήσει τόσο τους φίλους και συμμαθητές του άτυχου 16χρονου όσο και την κοπέλα εκείνη που άθελά της έγινε η αιτία για να βάλει τέλος στη ζωή του ο μαθητής Λυκείου.

Άλλωστε στο σημείο από το οποίο έπεσε, μέσα σε ένα χωμάτινο κύκλο, ο αυτόχειρας είχε σχεδιάσει μια καρδιά και μέσα σε αυτή τα αρχικά της κοπέλας.

«'Ήταν ένας άριστος μαθητής, πολύ καλό παιδί, ήταν ο δικός μας φίλος. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έγινε και αυτοκτόνησε. Δεν είχε πει σε κανέναν από εμάς τίποτα» λένε φίλοι του στο protothema.gr από το σχολείο. 


Το τραγικό τέλος που «λύγισε» ακόμη και τους αστυνομικούς

Πριν πέσει από τη γέφυρα, ο 16χρονος είχε βγάλει τα παπούτσια του, ενώ άφησε και το αποτύπωμα με την καρδιά και τα αρχικά του ονόματος που όταν το αντίκρισαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, συγκλονίστηκαν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι γονείς του άτυχου νέου δεν γνώριζαν κάτι και όταν έχασαν την επικοινωνία με το παιδί τους έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσουν την εξαφάνισή του.

Ο αστυνομικός που τους συνάντησε προσπάθησε να τους εξηγήσει, αλλά μπροστά στα γεμάτα απόγνωση μάτια των γονέων τους προέτρεψε να μεταβούν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί ο 16χρονος.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής λίγο μετά τις 22:00. Πέφτοντας ο 16χρονος στην άσφαλτο της δεξιάς λωρίδας της Αττικής Οδού παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο οδηγός του οχήματος φανερά σοκαρισμένος από το γεγονός όταν ακινητοποίησε το αυτοκίνητό του επικοινώνησε αμέσως με την Τροχαία Αττικής Οδού ενώ ζήτησε και τη συνδρομή του ΕΚΑΒ.

Την ώρα που ο οδηγό ενημέρωνε τις αρχές άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο παρέσυρε το άψυχο σώμα του 16χρονου. Τη σορό του άτυχου μαθητή παρέλαβε αυτοκίνητο της εταιρείας "Αττική Οδός" που ήδη είχε σπεύσει στο σημείο του δυστυχήματος ταυτόχρονα με περιπολικό της Τροχαίας Αττικής και την μετέφερε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση δήλωναν έκπληκτοι το πώς κατόρθωσε να σκαρφαλώσει  την περίφραξη και από εκεί να πραγματοποιήσει το απονενοημένο διάβημά του.

Η ανακοίνωση του σχολείου όπου φοιτούσε ο 16χρονος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου