Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Λέσβος: Ένας νεκρός σε συμπλοκές μεταξύ Αφγανών μεταναστών

Περίπου 30 μετανάστες χτυπήθηκαν άγρια μεταξύ τους-Τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο-
Ο νεκρός είχε πρόσφατα αποφυλακισθεί αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης για παράνομη
μεταφορά μεταναστώνΈνας Αφγανός μετανάστης έχασε την ζωή του και τρεις, επίσης αφγανικής καταγωγής, τραυματίστηκαν στη διάρκεια συμπλοκής σε σπίτι που διέμεναν στο χωριό Πάμφιλα της Λέσβου.





Οι Αφγανοί μετανάστες συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύονται .
Οι Αφγανοί, αναφέρουν πληροφορίες, απασχολούνται σε γεωργικές εργασίες. Οι οικονομικές διαφορές μεταξύ τους ήταν η αιτία της συμπλοκής κατά τη διάρκεια της οποίας βγήκαν μαχαίρια με αποτέλεσμα να σημειωθούν οι τραυματισμοί. Αναφέρεται ότι περίπου δέκα Αφγανοί έχουν προσαχθεί από την Αστυνομία.

Στην περιοχή βρίσκονται αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχωρούν σε συλλήψεις, ενώ όπως είναι φυσικό όλο το χωριό βρίσκεται στο πόδι με τους κατοίκους να είναι αναστατωμένοι, καθώς τα επεισόδια σημειώθηκαν σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του χωριού.

Γνώριμος στις αρχές ο νεκρός

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τις συγκρούσεις έπεσε νεκρός ο «Χαμπίμπι», βαρύτατα χτυπημένος στο στήθος με μαχαίρι. Επρόκειτο για ένα γνώριμο στην Αστυνομία, Αφγανό μετανάστη, που είχε πρόσφατα αποφυλακισθεί αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης καταδικασμένος για παράνομη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων έναντι αμοιβής το καλοκαίρι του 2015, από τη βόρεια Λέσβο στη Μυτιλήνη σε συνεργασία με Έλληνα ο οποίος επίσης καταδικάστηκε.

Ο «Χαμπίμπι» δεν εργαζόταν, φαίνεται όμως πως «νοίκιαζε» σε αγροτικές εργασίες ομοεθνείς συμπατριώτες του που είχαν εγκατασταθεί σε παλιά σπίτια στο χωριό, ακόμα και σε κελιά στην Εκκλησία του χωριού! Οι κάτοικοι λένε επίσης ότι στα σπίτια αυτά διέμεναν και Αφγανοί μετανάστες που είχαν πρόσφατα έρθει στο νησί και έβρισκαν στέγη αντί του γνωστού καταυλισμού της Μόριας που απέχει περί τα τέσσερα χιλιόμετρα από τα Πάμφυλα.

Πως έγινε το φονικό

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν περίπου στις 6:30 το απόγευμα. Αυτόπτης μάρτυρας μιλάει για περίπου 30 άτομα που χτυπιόταν άγρια μεταξύ τους. Κάποιοι από αυτούς ήταν με το μέρος του θύματος και κάποιοι αντίθετοι σε αυτόν. Ο χώρος πάνω στον κεντρικό δρόμο του χωριού γέμισε κυριολεκτικά αίματα. Το θύμα έφυγε τρέχοντας από το σημείο των συγκρούσεων και οι μαρτυρίες Ελλήνων περιοίκων συμφωνούν ότι ένας Αφγανός με το μαχαίρι στο χέρι άρχισε να τον κυνηγά. Όπως όλα δείχνουν, περίπου 300 μέτρα πιο πάνω σε ένα από τα σοκάκια του χωριού τον πρόλαβε και του κατάφερε πολλές μαχαιριές στο στήθος.

Διέφυγαν τραυματίες στα γύρω κτήματα

Κατά τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν, όλοι με μαχαιριές, άλλοι τρεις Αφγανοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου και μέχρι τώρα νοσηλεύονται. Θεωρείται όμως ότι υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματίες που διέφυγαν στα γύρω κτήματα. Στα ελαιοκτήματα θεωρείται ότι διέφυγαν και πολλοί από τους Αφγανούς μετανάστες ιδιαίτερα όσοι έχουν διαφύγει από τη Μόρια.

Έντεκα προσαγωγές

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 11 Αφγανοί όλοι μέσα από σπίτια στο χωριό, ενώ η επιχείρηση της Αστυνομίας συνεχίζεται. Στις 9:30 το βράδυ στην αυλή ενός από τα σπίτια που διέμεναν μετανάστες βρέθηκε πεταμένο ένα ματωμένο μαχαίρι το οποίο θεωρείται ότι είναι το όργανο του εγκλήματος. Επίσης βρέθηκαν πεταμένα και ματωμένα ρούχα πράγμα που σημαίνει ότι πιθανά ο δράστης του φόνου να άλλαξε ρούχα για να περνά απαρατήρητος στους δρόμους της πόλης όπου φαίνεται πως κατέφυγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου