Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Γερμανικός Τύπος: «Η Αθήνα θέλει να καταργήσει την υποχρέωση της Σαρία»

Hannoversche Allgemeine Zeitung Η Εφημερίδα του Ανοβέρου επισημαίνει ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ στην οποία έχει ισχύ η Σαρία – ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει μόνο σε μια περιοχή στα βορειοανατολικά της χώρας (σ.σ. για τη μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης)Μερίδα του γερμανικού Τύπου αναφέρεται στην επιδίωξη της Ελλάδας
να καταργήσει την ισχύουσα μέχρι σήμερα υποχρέωση των μουσουλμάνων στην Ελλάδα να εφαρμόζουν το ισλαμικό δίκαιο (Σαρία), ώστε η εφαρμογή των διατάξεών του να είναι έχει στο εξής προαιρετικό χαρακτήρα. «Η Αθήνα θέλει να καταργήσει την υποχρέωση της Σαρία», γράφει η Hannoversche Allgemeine Zeitung στην ηλεκτρονική της έκδοση.





Η εφημερίδα του Ανοβέρου επισημαίνει ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ στην οποία έχει ισχύ η Σαρία – ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει μόνο σε μια περιοχή στα βορειοανατολικά της χώρας (σ.σ. για τη μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης). Ωστόσο η κυβέρνηση στην Αθήνα θέλει τώρα να περιορίσει μαζικά αυτήν την παράλληλη δικαιοσύνη».

Η Dresdner Neueste Nachrichten επισημαίνει για το ίδιο θέμα ότι «η περιορισμένη ισχύς της Σαρία στην Ελλάδα είχε προκαλέσει τα προηγούμενα χρόνια οργή και αίσθηση στη δυτική Ευρώπη. Γάμοι ελλήνων ανηλίκων μουσουλμανικής πίστης που ζουν στη Γερμανία είχαν απασχολήσει επανειλημμένα την επικαιρότητα». Η εφημερίδα της Δρέσδης σημειώνει τέλος ότι ο έλληνας υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να καταργήσει πλήρως τη Σαρία στην Ελλάδα έχοντας ως επιχείρημα τον σεβασμό των μειονοτικών δικαιωμάτων.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου