Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Παύλος Ιωακείμ - «Είναι ‘ασφαλής εκ σχεδιασμού’ η Παιδική Χαρά στην Αρτέμιδα;»

Παύλος Ιωακείμ - «Είναι ‘ασφαλής εκ σχεδιασμού’ η Παιδική Χαρά στην Αρτέμιδα;»
Διαβάστε την τοποθέτηση του τέως Γ.Γ. Σπάτων, Αρτέμιδος για την Νέα Παιδική Χαρά στην Αρτέμιδα, στις 20.10.2017, και την συζήτηση που ακολούθησε:




Πριν από τρεις μέρες, καλωσορίζοντας την επικείμενη παράδοση Παιδικής χαράς στην Αρτέμιδα, έκλεισα την ανάρτηση με την ευχή ‘Οι Παιδικές Χαρές να έχουν σχεδιαστεί με αυστηρά πρότυπα ασφάλειας’ ώστε να είναι αυτό που διεθνώς αποκαλείται ‘ασφαλής εκ σχεδιασμού’.
Σήμερα είδα ότι η περίφραξη της Παιδικής χαράς αποτελείται από ένα πλέγμα οι κυψέλες του οποίου έχουν διαστάσεις που θα προτρέπουν τα μικρά παιδιά να ‘ασκηθούν’ στην αναρρίχηση. Με την υπερκινητικότητα που χαρακτηρίζει τις μικρές ηλικίες, είναι βέβαιο πως κάποια παιδάκια θα θεωρήσουν την περίφραξη ως ένα από τα παιχνίδια της Παιδικής χαράς. Ό,τι πρέπει για να υπάρξουν τραυματισμοί από πτώσεις ή επώδυνες εξαρθρώσεις. Ειλικρινά θα ήθελα να δω τι στην ευχή προβλέπει για την περίφραξη ο εξωτερικός -αν δεν κάνω λάθος- ‘μελετητής’ του έργου.
Είμαι βέβαιος πως κανείς δεν θέλει να παίξει με την ασφάλεια και την αρτιμέλεια των παιδιών. Μήπως θα πρέπει ο δήμος να προχωρήσει ‘αμελλητί’ στην αλλαγή της επικίνδυνης περίφραξης και να διεκδικήσει το κόστος αλλαγής από το μελετητή;

Δημήτρης Πνευματικάτος:
Παύλο, καλημέρα. Τα παιδιά, ειδικά τα μικρά θα είναι ασυνόδευτα; Ας τα προσέξουν οι συνοδοί-κηδεμόνες τους. 
Για μένα ο Δήμος έκανε το καθήκον του. Ας το κάνουν και οι υπόλοιποι. 
Αν έβαζε πυκνή περίφραξη θα λέγαμε ότι έγινε μπουντρούμι. Τώρα λέμε ότι η περίφραξη είναι αναρριχητική. 
Σημασία έχει πως όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ο χώρος από βουρκότοπος και καλαμιώνας θα αποκτήσει... ζωή.

Παύλος Ιωακείμ:
Δημήτρη με εκπλήσσεις! Το ότι μια Παιδική Χαρά έγινε κάπου που πριν ήταν βαλτότοπος, δεν δίνει το δικαίωμα σε έναν μελετητή δημόσιου έργου να σχεδιάσει μια εγκατάσταση που μπορεί να κρύβει παγίδες για τους χρήστες της -και μάλιστα για παιδιά! Δηλαδή αν ο εγκαταστάτης του φωτισμού αφήσει ακάλυπτο ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο εμείς θα πούμε στους συνοδούς ότι έπρεπε να προσέχουν να μην πιάσει το παιδί τους το καλώδιο;
Είμαι βέβαιος πως γνωρίζεις ότι πολλοί δήμοι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν σε συνεχή λειτουργία αυτό που λέγεται hazard mapping (χαρτογράφηση κινδύνων). Οποιοσδήποτε πολίτης, πολύ περισσότερο ένας Δημοτικός Σύμβουλος, μπορεί – για να μην πω οφείλει- να κάνει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη μέτρων για την εξάλειψη μιας πηγής κινδύνου στην πόλη.
Αν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συζητήσει την πρόταση ή δεν αποφασίσει την ΑΜΕΣΗ άρση του κινδύνου, τότε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν ψήφισαν την πρόταση έχουν σοβαρές ποινικές και διοικητικές επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος. Μην αμφιβάλλεις ότι και στη χώρα μας, αν υπάρξει σχετικό ατύχημα θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Όσοι κρίνουν την περίφραξη ασφαλή ας πάρουν τις ευθύνες τους. Αν όντως η περίφραξη επιτρέπει σε μικρά παιδιά την εύκολη αναρρίχηση τότε ο δήμος οφείλει αμελητί να τη διορθώσει. Πού είναι η δυσκολία να περάσουμε στον 21ο αιώνα;

Δημήτρης Πνευματικάτος:
Νομίζω, ότι υπερβάλλεις. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες, σκουριασμένα συρματοπλέγματα και ακλάδευτα δέντρα γεμάτη η πόλη, διαφημιστικές πινακίδες κρέμονται, φανοστάτες το ίδιο, μηχανάκια μοτοσυκλέτες και κάθε λογής σαράβαλο τετράτροχο κινείται. 
Τι πρέπει να κάνουμε, από το να αυτοπροστατευόμαστε και να προστεύουμε ειδικά τα παιδιά; Πρέπει ο δήμος ή το κράτος να μας έχει ασπίδες, κράνη; 
Η ευθύνη είναι συμμετοχική. Προσέχουμε και μας προσέχουν.


14 σχόλια:

  1. Έχετε ακούσει αυτό που λένε...Εδώ ο κόσμος καίγεται οι γριες κτενιζοντε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα εδώ μιλάνε 2 παλιόγεροι,που δεν έχουν ούτε παιδιά ούτε εγγόνια για τέτοια ενδιαφέροντα, αλλά οι τσέπες τους δεν γερνάνε ποτέ.Τον ενανε το έδιωξε ο ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ και έχασε 3000ευρα το μίνα και το αλλο το γεροξεκουτο παη καθε τόσο να παρη 50-100ευρα απο κάθε δήμαρχο.Δεν το νιαζη πιος ειναι δήμαρχος μόνο να πληρωνη τα 50-100ευρα κοιτά ο Αμερικανός

      Διαγραφή
  2. http://news.tuv-nord.gr/July_2014/July/material/event6.pdf

    διαβάστε και μετά κάνετε επίσκεψη στις παιδικές χαρές του Δήμου.καμιά δεν είναι σωστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ,ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΤΟ.ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΝΕΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ.
      ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Κ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΣΕ ΒΑΛΤΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑΤΟΥΡΑ.

      Διαγραφή
    2. πρεπει να σου πω οτι εχεις μεγαλη γλωσσα και μικρο μυαλο.εγραψα διαβασε- εαν λοιπον διαβαζες οα γνωριζες
      α] ειναι παρανομη
      β] δεν εχει αδεια
      γ] δεν πρεπει να λειτουργει
      δ] οταν μαθεις και το κόστος θα καταλαβεις τα υπολοιπα

      Διαγραφή
    3. ΣΕ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙΕΧΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΜΑΘΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ Ο ΧΩΡΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΑΤΟΥΡΑ Κ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΑΤΗ ΨΗΦΙΖΟΥΝ Π.Χ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ 53 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ.
      Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ.
      ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΑΠΛΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ

      Διαγραφή
  3. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ.?
    ΡΕ ΑΛΗΤΗ Γ.Γ. ΑΥΤΗ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΨΗΣΜΕΝΗ ΣΤΟ Δ.Σ.,ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ,ΠΟΥΘΕΝΑ!Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ 53 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ.
    ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΔΙΩΞΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΜΑΡΚΟΥ.
    Η ΠΕΡΙΦΤΑΞΗ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΛΛΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΧΤΗ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΑΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΨΕΙΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΟΙΤΑ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΘΑΨΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.ΜΟΛΥΝΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΧΑΜΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΜΗΝ ΜΟΛΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕ ΘΑΨΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΡΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΗΣ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΚΟΜΑ Κ ΣΕ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΧΙ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΒΑΛΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΤΙ Κ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ή ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ -ΠΑΡΤΥ- ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ Β Ο Θ Ρ Ο Σ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ. ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΟΛΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΛΑΜΠΕΣ ΕΩΣ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΑ ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΛΓΧΟΣ
    ΓΙΟΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ
    ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΕΡΓΑ -ΕΡΓΑ-ΕΡΓΑ ΠΑΝΤΟΥ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΜΟΝΟ.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ
      ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ? ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ?
      ΕΑΝ ΝΑΙ ΤΩΤΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

      Διαγραφή
    3. ΤΟΡΑ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ? Ο ΓΚΟΝΟΣΑΤΗΣ-Χ.ΜΑΡΚΟΥ ΤΑ ΕΚΑΨΑΝ Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΤΑ ΕΘΑΨΕ ΠΑΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ ΟΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ Κ ΑΘΩΟΙ

      Διαγραφή
  6. ΡΕΕΕΕΕΕ ΠΟΥ ΖΗΤΕ? Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΜΗΤΣΟΜΑΡΚΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ 2 ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.
    ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΗΠΕΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ Κ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΣ.
    ΠΟΣΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΕ ΑΥΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ?
    ΟΥΤΕ ΧΑΡΤΙΑ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΗ ΚΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι άμεσα υποχρεωμένος ο δήμαρχος να δώσει στην δημοσιότητα τα επίσημα έγγραφα νομιμότητας,ειδαλως θα πρέπει κάποιος να τους οδηγήσει στην τέλος πάντων αυτήν την ανάπηρη Δικαιοσύνη που έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου