Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Από την Τανζανία στο νοσοκομείο της Πάτρας: Το μακρύ ταξίδι ενός 15χρονου ορφανού που έχασε τα πόδια του σε φωτιά

Πρωτοποριακή επέμβαση στο γόνατο του παιδιού από γιατρούς του νοσοκομείου.
Ο 15 χρονος Jimmy παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας από την Τανζανία, όπως και οι
περισσότερες στην Αφρική- δούλευε ως βοσκός στα χωράφια μιας περιοχής κοντά στο ορφανοτροφείο Τanzanian Οrphans Μission.





Ένα απόγευμα έπιασε βροχή και έτρεξε πίσω στο σπίτι καθώς ήταν βρεγμένος. Εκείνη τη στιγμή στο σπίτι βρισκόταν μόνο η αδερφή του.

Εξαντλημένος, ξάπλωσε κοντά στη φωτιά για να ξεκουραστεί ενώ η αδερφή του πήγε να φέρει μερικά ξύλα ακόμα.
Χωρίς να το καταλάβει πήρε φωτιά το σπίτι και ο Jimmy πριν το καταλάβει ένιωσε τα πόδια του να καίγονται.

Η μητέρα του ήταν εκείνη που τον πήγε στο νοσοκομείο, απ’ όπου και οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων.

Οι γονείς του τον εγκατέλειψαν και ο Jimmy αναγκάστηκε να μείνει με τη γιαγιά του. Από εκεί και έπειτα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ορφανοτροφειου.

Οι εθελοντές του της οργάνωσης Τanzanian Οrphans Μission ξεκίνησαν μια εκστρατεία προκειμένου να τοποθετηθούν τεχνητά πόδια στον 15χρονο. Γι' αυτό το σκοπό έφτασε πριν από λίγες ημέρες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας όπου και νοσηλεύεται μετά την πρωτοποριακή επέμβαση στην οποία υπεβλήθη από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Mε την επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας την Τρίτη, έγινε αφαίρεση της αρθρώσεως του γόνατος και μεταφορά με στροφή της ποδοκνυμικής κατά 180 μοίρες ώστε να λειτουργεί ως γόνατο.

Στην επέμβαση συμμετείχαν οι καθηγητές Ορθοπεδικής κ. Μ. Τυλλιανάκης και Π. Μέγας καθώς και ο Aναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής κ. Σταύρος Κάκκος.

Πηγή: thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου