Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Οι ξηροί καρποί θωρακίζουν την καρδιά μας

Η έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 200.000 ανθρώπων έδειξε ότι, ξηροί καρποί όπως τα καρύδια, βελτιώνουν την λειτουργία της καρδιάς.Καταναλώστε μια χούφτα ξηρών καρπών δύο φορές την εβδομάδα και θα μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 25%,
σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Χάρβαρντ.







Η έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 200.000 ανθρώπων έδειξε ότι, ξηροί καρποί όπως τα καρύδια, βελτιώνουν την λειτουργία της καρδιάς.  
Αν και οι ξηροί καρποί έχουν πολλές θερμίδες, ωστόσο, δεν βρέθηκαν σαφή στοιχεία που να δείχνουν ότι τα καρύδια συνέβαλαν σε σημαντική αύξηση του βάρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι γιατροί παρακολούθησαν επί 30 χρόνια την εξέλιξη της υγείας των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα.


Τα φιστίκια και τα καρύδια μειώνουν επίσης τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου όπως επίσης και τα αμύγδαλα, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Η έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, μία  χούφτα ξηρών καρπών δύο φορές την εβδομάδα "τρέφουν" τον εγκέφαλο και κατά επέκταση τον οργανισμό με εξαιρετικής ποιότητας ενέργεια, λιπαρά όπως ωμέγα 3, βιταμίνες A, B, E, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο.

Για την επικεφαλής της έρευνας, Μάρτα Γκουάς Φερ, διατροφολόγο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, "τα συμπεράσματα της έρευνας προτρέπουν τους πολίτες να καταναλώνουν ξηρούς καρπούς για τη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου