αρχαιότητα, τείνει να εξαφανιστεί από την καθημερινή μας διατροφή. Και όμως, εάν γνωρίζαμε πόσο καλό κάνει και πόσο νόστιμο είναι θα το είχαμε εντάξει στην καθημερινότητά μας. Αντί άλλων χημικών παρασκευασμάτων που μόνο βλαβερές συνέπειες προκαλούν.
Το πετιμέζι που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου, περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών που θεωρούνται ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας. Έχει ανάλογη διατροφική αξία με αυτή του σταφυλιού, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επίσης, αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β6, καλίου, μαγνησίου, μαγγανίου ασβεστίου αλλά και σιδήρου. Είναι ιδανική τροφή για άτομα που πάσχουν από αναιμία. Σύμφωνα με μελέτες η χορήγηση πετιμεζιού σε βρέφη απέτρεψε την εμφάνιση σιδηροπενικής αναιμίας. Τέλος, το πετιμέζι αποτελεί τροφή με ισχυρή αντιοξειδωτική αλλά και αντικαρκινική δράση, λόγω της ρεσβερατρόλης του.
πηγή: https://olympia.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου