Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

H Αλίκη φορούσε κόκκινα!

 
Η Αλίκη ενηλικιώθηκε είναι έγχρωμη και φορά κόκκινα.

Όλα γίνονται στη Χώρα των Θαυμάτων?




Το ημερολόγιο της Pirelli είναι ένα σύμβολο μόδας με ιστορία πάνω από 50 χρόνια. Το πρώτο εκδόθηκε το 1964. Το φετινό παρουσιάστηκε πριν λίγα λεπτά στη Ν. Υόρκη και το θέμα του είναι η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Ο Τιμ Γουόκερ ο Βρετανός φωτογράφος που το δημιούργησε εμπνεύστηκε από τα πρωτότυπα σκίτσα του Λιούις Κάρολ (1865).
Το χιλιοειπωμένο παραμύθι έτυχε μιας διαφορετικής ερμηνείας. Ο Γουόκερ με βάση τα σκίτσα επιχείρησε να πει μέσα από το φωτογραφικό του φακό μια νέα διαφορετική εκδοχή του παραμυθιού. Σύμφωνα μ' αυτή το κουνέλι μπορεί εκτός από άσπρο να είναι και μαύρο. Επίσης η "Αλίκη" μπορεί να φορά κόκκινο και να εμπνέεται από το πάθος.




Ο Γουόκερ δημιούργησε αυτό το έργο τέχνης το Μάιο στο Λονδίνο
με τη συμβολή κορυφαίων καλλιτεχνών. Σημειώνουμε: Η Σουδανή/Αυστραλέζα τοπ μόντελ Adut Akech, η Γκανέζα/Βρετανίδα ακτιβίστρια φεμινισμού Adwoa Aboah, ο ηθοποιός Djimon Hounsou, South, η Αυστραλέζα Duckie Thot, ο Αμερικάνος ράπερ Lil Yachty, η Naomi Campbell, ο Αμερικάνος ράπερ, τραγουδιστής, στιχουργός, ηθοποιός, Sean “Diddy” Combs, η Slick Woods, και άλλοι πολλοί συμμετείχαν στο ημερολόγιο του 2018.

Την ενήλικη πλέον Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων ενσάρκωσε η Duckie Thot.


Η Ναόμι Κάμπελ είχε φωτογραφηθεί για το ημερολόγιο του 1987 σε ηλικία 16 ετών. Φέτος στα 46 της χρόνια φωτογραφήθηκε ξανά και μιλώντας μας δήλωσε ότι νιώθει πιο όμορφη και ολοκληρωμένη από ποτέ. Σε ερώτησή μας γιατί το ημερολόγιο έχει πλέον μόνο ντυμένα μοντέλα απάντησε: "Το γυμνό ξεπεράστηκε μέχρι και το Playboy το κατάργησε. Δε χρειάζεται να είσαι γυμνός για να είσαι σέξι. Μπορείς να είσαι σέξι και ντυμένη".




Η Κάμπελ όπως και ο φωτογράφος Τιμ Γουόκερ στάθηκαν πολύ στη διαφορετικότητα:
"Το να πει κανείς την ιστορία της Αλίκης στη χώρα των Θαυμάτων σε μια νέα γενιά με την Αλίκη έγχρωμη έχει τη σημασία του. Έτσι όλα τα παιδιά εντυπώνονται την ιδέα της διαφορετικότητας από νωρίς και κατανοούν πως η ομορφιά δεν έχει χρώμα. Ζούμε στον κόσμο της διαφορετικότητας από κουλτούρα. Το φετινό ημερολόγιο δείχνει πως υπάρχει ελπίδα απέναντι στον κυνικό ρεαλισμό".



Η Naomi Campbell με τον Sean "Diddy" Combs.

Η Αλίκη στην εκδοχή παραμυθιού του ημερολογίου της Pirelli δεν είναι πια παιδί.
Την ενσαρκώνει περίφημα η Duckie Thot μοντέλο από το Σουδάν. Είναι τέκνο προσφύγων που κατέφυγαν στην Αυστραλία για μια καλύτερη ζωή. Στόχος του φετινού ημερολογίου είναι να καταδείξει ότι η ιστορία που έγραψε ο Λιούις Κάρολ πίσω στα 1865 εξελίσσεται ακόμη.

Η Pirelli με το ημερολόγιο που αριθμεί πλέον περισσότερα από 50 χρόνια ζωής στέλνει κάθε χρόνο ένα σημαντικό μήνυμα. Φέτος είναι αυτό της διαφορετικότητας μέσα από ένα διάσημο παραμύθι ειπωμένο αλλιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου