Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ο αγγειοχειρουργός ήταν αποφασισμένος όταν σκότωνε τη μεσίτρια

«Ο ανθρωποκτόνος δόλος συνάγεται ευθέως και από την προκύπτουσα παντελή απουσία προσπάθειας να αποτρέψει το θάνατο της» γράφει η εισαγγελέας στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ΘεσσαλονίκηςΜε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από
πρόθεση και περιύβριση νεκρού η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την παραπομπή του 38χρονου αγγειοχειρουργού σε δίκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.





Στις 13 σελίδες της πρότασής της, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι ο Δημήτρης Πελέκας , ο οποίος κρατείται στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη αφού δολοφόνησε την 36χρονη μεσίτρια Ντιάνα Τσαμτσίδη και στη συνέχεια προσπάθησε να καλύψει τα στοιχεία της πράξης του πετώντας το γυμνό κορμί της στο δάσος.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα η οποία μελέτησε την πολυσέλιδη δικογραφία της υπόθεσης, στις 26 Απριλίου 2017 ο 38χρονος γιατρός είχε κανονίσει ιατρικό ραντεβού με το θύμα στο νοσοκομείο του όπου και εφημέρευε με σκοπό να τη δολοφονήσει. Η γυναίκα θα πήγαινε για προσωπικό της αγγειακό πρόβλημα. 
«Έχοντας δε ήδη αποφασίσει ο κατηγορούμενος να σκοτώσει τη Ντιάνα προμηθεύτηκε από το χώρο του νοσοκομείου άγνωστη ποσότητα φαρμακευτικών ουσιών και δη προποφόλης η οποία αποτελεί ενδοφλέβιο αναισθητικό φάρμακο, που χρησιμοποιείται από ιατρούς αναισθησιολόγους για την εισαγωγή και διατήρηση της αναισθησίας και για καταστολή μέσα και έξω από τις χειρουργικές αίθουσες, καθώς επίσης και φαιντανύλης η οποία ανήκει στα οπιοειδή φάρμακα».

Η αναφορά της εισαγγελέως συγκλονίζει: «Εκεί ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με σκοπό να σκοτώσει τη Ντιάνα της χορήγησε ενδοφλέβια τις παραπάνω φαρμακευτικές ουσίες προποφόλης και φαιντανύλης με συνέπεια να προκληθεί στην ανωτέρω αναπνευστική καταστολή και τελικά άπνοια ή οποία προκάλεσε στην Ντιάνα καρδιακή ανακοπή και τελικά ως μόνη ενεργός αιτία, επέφερε το θάνατο».

Όπως ανέφερε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην πρότασή για παραπομπή σε δίκη του αγγειοχειρουργού ο κατηγορούμενος μετέφερε το σώμα της 36χρονης στο αυτοκίνητό του και έφυγε από το Νοσοκομείο με σκοπό να πετάξει το πτώμα και να καλύψει τα ίχνη του εγκλήματος.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα είχε αποφασίσει να σκοτώσει, αφού, ενώ μπορούσε και μετά τη χορήγηση των φαρμάκων, να σώσει την 36χρονη μεσήτρια εν τούτοις το μόνο που έκανε πάντα σε ήρεμη ψυχική διάθεση ήταν να απαλλαχθεί από το πτώμα.

«Ο ανθρωποκτόνος δόλος του Δημητρίου Πελέκα συνάγεται ευθέως και από την προκύπτουσα παντελή απουσία προσπάθειας να αποτρέψει το θάνατο της ανωτέρω. Πράγματι ο κατηγορούμενος ουδόλως συνάγεται ότι κάλεσε κάποιον ιατρό για να τον βοηθήσει προκειμένου να σώσουν το  θύμα σε μέρα μάλιστα που το νοσοκομείο βρισκόταν σε γενική εφημερία και συνακόλουθα υπήρχε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών».

Η εισαγγελέας βασιζόμενη και στη ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας- νεκροτομής του θύματος αναφέρει ότι η 36χρονη μπορούσε να είχε σωθεί αφού όταν μεταφέρθηκε από τον κατηγορούμενο σε άλλο χώρο πριν από το αυτοκίνητό του ήταν ζωντανή. «Κατά το χρόνο που ο κατηγορούμενος άρχισε τις ενέργειές του για τη συγκάλυψη της εγκληματικής συμπεριφοράς με τη μεταφορά του σώματός της Ντιάνα σε έτερο χώρο, η τελευταία ήταν ζωντανή και συνεπώς υπήρχε περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή της αναγκαίας ιατρικής φροντίδας κάτι το οποίο απευχόταν ο κατηγορούμενος».

Ολοκληρώνοντας την πρότασή της η εισαγγελέας συμπεραίνει ότι ο κατηγορούμενος «με μεθοδικότητα και προγραμματισμό, με στοχευμένες ενέργειες και με απόλυτη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θανάτωσε τη Ντιάνα και ακολούθως προέβη σε όλες εκείνες τις πράξεις που κατά την κρίση του θεωρούσε απαραίτητες ώστε να μην αποκαλυφθεί η αξιόποινη συμπεριφορά του και να αποφύγει έτσι τον ποινικό του κολασμό. Τέλος μόλις που χρειάζεται να σημειωθεί ότι η συμπεριφορά του κατηγορουμένου να απορρίψει το άψυχο σώμα της Ντιάνα στο παραπάνω αναφερόμενο σημείο, σαφέστατα συνιστά πράξη υβριστικά ανάρμοστη προς την ανωτέρω θανούσα ως ενέργεια που κατά την κοινή αντίληψη προσβάλλει το κοινό αίσθημα ευλάβειας προς το νεκρό και ως εκ τούτου σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν στη μείζονα σκέψη της παρούσας πληροί τη νομοτυπική μορφή του εγκλήματος της περιύβρισης νεκρού».

Το χρονικό της υπόθεσης
Η πρωτοφανής υπόθεση ξεκίνησε στις 26 Απριλίου όταν η άτυχη μεσίτρια μετέβη στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση αγγειακών προβλημάτων (κιρσών) στα πόδια. Κατόπιν συνεννόησης, συναντήθηκε με τον αγγειοχειρουργό ο οποίος την απομόνωσε, οδηγώντας την σε ιδιαίτερο χώρο.

Εκεί της χορήγησε ενδοφλεβίως τις φαρμακευτικές ουσίες προποφόλη και φαιντανύλη (έχει δράση 100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη) με αποτέλεσμα να προκληθεί στην 36χρονη αναπνευστική καταστολή και τελικά άπνοια η οποία οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή, επιφέροντας τον θάνατο της. Στη συνέχεια, η σορός της εντοπίστηκε σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Ο 38χρονος αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αλλά στη συνέχεια με συμπληρωματική κατάθεση προς την ανακρίτρια παραδέχτηκε ότι διέπραξε ιατρικό λάθος ενώ ισχυρίστηκε ότι υπέστη σοκ και ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την άτυχη 36χρονη, μητέρα τριών παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου