Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Τρεις συλλήψεις για οδήγηση με πλαστό δίπλωμα

H προέλευση των εγγράφων δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη από τους άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματοςΤουλάχιστον τρεις οδηγοί από περιοχές του Δήμου Ελασσόνας έχουν εντοπιστεί τον τελευταίο καιρό να χρησιμοποιούν πλαστογραφημένα διπλώματα παλαιού τύπου, η προέλευση των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη από τους άνδρες του τοπικού
αστυνομικού τμήματος που ερευνούν το ενδεχόμενο κλοπής των εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες!





Πρώτος είχε εντοπιστεί στο δρόμο Λάρισας – Κοζάνης ένας 75χρονος οδηγός με πορτοκαλί άδεια ικανότητας οδήγησης που φερόταν να έχει εκδοθεί από το Τμήμα Χορήγησης Αδειών της Διεύθυνσης Μεταφορών Λάρισας. Όμως, βάσει του αριθμού του διπλώματος, διαπιστώθηκε ότι ούτε αυτό το τμήμα, ούτε το αντίστοιχο της Μαγνησίας έχουν εκδώσει τέτοια άδεια!

Λίγες ημέρες αργότερα, εντοπίστηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ελασσόνας ένας 54χρονος οδηγός με πλαστό πορτοκαλί δίπλωμα, που φερόταν να έχει εκδοθεί από Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Αττικής. Από την έρευνα προέκυψε ότι το έντυπο ήταν γνήσιο, αλλά οι υπογραφές και οι σφραγίδες ήταν πλαστές. Το ίδιο συνέβη και με έναν 44χρονο οδηγό που ελέγχθηκε στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και το δίπλωμά του έγραφε πως είχε εκδοθεί από Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Αττικής, αλλά στο ηλεκτρονικό αρχείο του Υπουργείου Μεταφορών δεν υπήρχε δίπλωμα με τα στοιχεία του!
Όλα τα διπλώματα ήταν γνήσια, αλλά είχαν πλαστογραφηθεί. Ωστόσο, από την ως τώρα έρευνα, παραμένει άγνωστο από ποια Διεύθυνση Συγκοινωνιών έχουν κλαπεί ή απωλεσθεί έντυπα διπλωμάτων και ένας θεός ξέρει πόσα κυκλοφορούν στα χέρια οδηγών! Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, που έχει δώσει εντολή σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες για εντατικοποίηση των ελέγχων και περαιτέρω έρευνα για την προέλευση των διπλωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου