Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Κάτοικοι Μάνδρας: «Θα μείνουμε ξάγρυπνοι για να φυλάξουμε τις περιουσίες μας»

Φόβος για πλιάτσικο από συμμορίες - Ολονυχτία για τους πλημμυροπαθείς - Συγκλονιστικές περιγραφές από τους ανθρώπους που υπέστησαν μεγάλες ζημιές στις περιουσίες τουςΑντιμέτωποι με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, βρίσκονται οι κάτοικοι της Μάνδρας. Μιλώντας στο
«protothema.gr», οι κάτοικοι της Μάνδρας έκαναν λόγο για μαύρη μέρα, κάνοντας την ευχή ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες να περιοριστεί στους 15, όπως έχουν καταμετρηθεί επισήμως μέχρι στιγμής.





«Σκέψου τι θα γινόταν εάν όλο αυτό συνέβαινε μια ώρα αργότερα, όπου οι γονείς μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Μόνο αυτό σκέψου», αναφέρει μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Γιώργος, πατέρας δύο μικρών παιδιών και συνεχίζει: «Το αμάξι αυτό είναι της γυναίκας μου. Το είχε παρκάρει σε ασφαλές σημείο και το νερό το παρέσυρε εδώ στη γωνία. 'Εχει γεμίσει με λάσπες και έχει σπάσει. Τα σπίτια μας έχουν καταστραφεί. Το μαγαζί δίπλα με τα ρούχα είναι επίσης κατεστραμμένο. Δίπλα στο διάδρομο έσπασαν οι πόρτες και τα νερά βγήκαν από την απέναντι μεριά. Πρέπει να μείνουμε ξάγρυπνοι για να φυλάξουμε την περιουσία μας. Ποιος θα μας τα φυλάξει; Η αστυνομία ήδη τρέχει παντού. Ζητάμε το κράτος να βρει μια λύση. Να μας βοηθήσει. Το άλλο που σκέφτομαι είναι ότι αυτό, εάν είχε γίνει μισή ώρα αργότερα... Έχω δύο παιδιά που τα πάω σχολείο. Καταλαβαίνετε; Τι θα κάναμε; Δυστυχώς μαύρη μέρα για τη Μάνδρα. Θρηνούμε πολλούς νεκρούς» είπε αγανακτισμένος μιλώντας στο protothema.gr.
Ένας επαγγελματίας της περιοχής ο κ. Βαγγέλης Κολοβέντζος, διατηρεί κατάστημα μίνι μάρκετ και ζητά την κατανόηση και τη βοήθεια του κράτους: «Έχουμε πάθει βιβλική καταστροφή και θέλουμε βοήθεια από το κράτος και αυτή δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι η εφορία που μας έχει καταστρέψει και τώρα ήρθε και αυτό. Το κράτος ειναι ανύπαρκτο...», είπε ταραγμένος στην κάμερα.

«Εγώ ήρθα εδώ περίπου στις 6 το απόγευμα και αντίκρισα αυτό. Οι ζημιές είναι τεράστιες. Έχω ένα παντοπωλείο. Δεν έχω ούτε ρεύμα. Ολοκληρωτική καταστροφή. Δεν έμεινε τίποτα. Όλο το απόγευμα τραβάμε νερό και συνεχίζουμε. Θα μείνω όλο το βράδυ εδώ σκοπός, για να φυλάω ό,τι έχει απομείνει από το καταστημα» δήλωσε με έμφαση.

Ο κ. Παναγιώτης Λάσκος βρισκόταν στο μαγαζί του και έψαχνε να βρει τα χαρτιά της εφορίας, καθώς, όπως υπογράμμισε, η εφορία δεν καταλαβαίνει από πλημμύρες και από τίποτα. «Ολική καταστροφή, τα λόγια ειναι περιττά. Δεν έχουμε ρεύμα. Η καταστροφή είναι μεγάλη. Προσπαθούμε μήπως σώσουμε κανένα τιμολόγιο, κανένα χαρτί για τη ΔΟΥ, γιατί φοβόμαστε με τις ταμειακές μηχανές και με τα POS. Γιατί και παλιά το είχαμε πάθει και δεν αναγνώριζαν τίποτα. Όποτε προσπαθούμε να βρούμε την ταμειακή μηχανή, η οποία δεν υπάρχει πουθενά σε αυτό το χάλι. Το λιγότερο είναι βέβαια η ταμειακή, γιατί χάθηκαν ζωές. Αλλά και εγώ σαν επαγγελματίας έπαθα τεράστια ζημιά» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώτης.

Ο κ. Φάνης βρισκόταν στον Πειραιά όταν άκουσε το τηλέφωνό του να χτυπάει μανιασμένο και είδε ότι ήταν η μητέρα του, η οποία μέσα σε κλάματα φώναζε στο παιδί της να πέει να τους σώσει γιατί πνίγονται... «Εγω μένω Πειραιά και με πήραν τηλέφωνο οι γονείς μου το πρωί τρομαγμένοι και μου φώναζαν ότι πνίγονται. Έσπασε την πόρτα το νερό και έφτασε στο ενάμιση μέτρο. Ευτυχώς ανέβηκαν οι άνθρωποι στο πάνω πάτωμα για να σωθούν. Η καταστροφή στο κατω σπίτι ήταν τεράστια. Τώρα δεν έχουμε ούτε νερό ούτε και ρεύμα. Είμαστε στο έλεος και καθόμαστε καραούλι γιατί φοβόμαστε τα πλιάτσικα και τα πάντα» τόνισε ο κ. Φάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου