Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε 13 κινεζικές και βορειοκορεατικές οργανώσεις

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ - Τα μέτρα αφορούν και εταιρείες που διακινούν εργατικό δυναμικό σε Ρωσία, Κίνα και
ΚαμπότζηΚυρώσεις σε 13 κινεζικές και βορειοκορεατικές οργανώσεις ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος, όπως είχε προαναγγείλλει μία ημέρα νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.





Η Ουάσιγκτον κατηγορεί τις κινεζικές εταιρείες για διευκόλυνση και χρηματοδότηση του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ. Τη Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τη Βόρεια Κορέα «κρατικό σπόνσορα τρομοκρατίας».

Οι κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ στοχεύουν να πλήξουν το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας, από το όφελος του οποίου, η Πιονγκγιάνγκ χρηματοδοτεί τα σχέδιά της για την κατασκευή πυρηνικού οπλοστασίου.
Οι τρεις κινεζικές εταιρείες που «τιμωρήθηκαν» από την Ουάσιγκτον είναι οι Dandong Kehua Economy & Trade Co., Dandong Xianghe Trading Co., και Dandong Hongda Trade Co, οι οποίες διακίνησαν εμπορεύματα αξίας άνω των 750 εκατ. δολαρίων.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ πλήττουν και εταιρείες που στέλουν εργατικό δυναμικό σε χώρες που συνεργάζονται με τη Βόρεια Κορέας, όπως η Ρωσία, η Καμπότζη και η Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου