Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Εκλεψε τα φώτα η Τζίνα Αλοιμόνου

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες μία από τις πιο αγαπημένες μουσικές παραστάσεις, «Το έκτο πάτωμα» του Alfred Gehri, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε διασκευή Αννας Παναγιωτοπούλου, σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

Την παράσταση έκλεψε η Τζίνα Αλοιμόνου σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού ερμηνεύει την κυρία με τα γκρίζα με μεγάλη επιτυχία όχι μόνο στην υποκριτική αλλά και στο τραγούδι. Η γοητευτική ηθοποιός για τις ανάγκες του ρόλου φοράει κόκκινη περούκα και φορέματα αποκλειστικά σχεδιασμένα για εκείνη από τη Λουκία.

Φυσικά τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της παράστασης, ανάμεσά τους η Ευγενία Δημητροπούλου, η Αιμιλία Βασιλακάκη, η Νεκταρία Γιαννουδάκη, ο Διαμαντής Καραναστάσης και ο Γιάννης Στεφόπουλος.

Η θρυλική πλέον παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του διάσημου μουσικού έργου, το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα καθαρό ύφος musical. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης του ’30 μια ομάδα ανθρώπων -μικρογραφία ολόκληρης κοινωνίας- συνυπάρχει στο έκτο πάτωμα μιας παρισινής πολυκατοικίας.

Με άξονα την κωμωδία που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη διασκευή της Αννας Παναγιωτοπούλου, παρακολουθούμε τη ζωή αυτών των ανθρώπων να ξετυλίγεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τα πάθη και πάνω από όλα τα όνειρά τους. Ονειρα μικρά και μεγάλα, όνειρα που τους δίνουν τη δύναμη να αντέξουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Μόνο που μέσα στην πορεία του έργου θα συνειδητοποιήσουν ότι πάνω και πέρα από τα όνειρα -που, δυστυχώς, τόσο σπάνια γίνονται πραγματικότητα- υπάρχουν η αγάπη, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η αίσθηση ότι παραμένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία. Και μόνο μέσα από αυτή την αίσθηση μπορούμε να βγούμε αληθινοί νικητές στο παιχνίδι της ζωής. Σε έναα αφαιρετικό και ταυτόχρονα πολύ δυναμικό σκηνικό, με ζωντανή μουσική και εντυπωσιακές χορογραφίες, μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου και του Σταμάτη Κραουνάκη, όπως «Τι ώρα είναι, τι μέρα είναι και ποια χρονιά», «Το τραγούδι της κουτσομπόλας», «Το τραγούδι της ζήλειας» και «Η κουπαστή», μετατρέπουν τη σκηνή σε μια φαντασμαγορική μουσική παράσταση χαρίζοντας στους θεατές ένα απολαυστικό και αισιόδοξο δίωρο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης ο θίασος προσφέρει ειδικά χαμηλές τιμές. Μεταξύ των εισιτηρίων υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα πακέτα, όπως αυτό των 9 ευρώ το άτομο για τις παρέες γειτόνων που αποτελούνται από οκτώ άτομα και πάνω. Η επίσημη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου.


ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ
Εκλεψε τα φώτα η Τζίνα Αλοιμόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου