Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Από την Ελλάδα των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα των μάνατζερ

Στο τραπέζι ευκαιρίες για επενδύσεις και ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της χώρας.Την αναγκαιότητα των αλλαγών στο πλαίσιο λειτουργίας των κρατικών υπαλλήλων και δημοσίων λειτουργών σε
θέσεις ευθύνης τονίζει ο Θοδωρής Μιχαλόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών, ΠΑΣΟΚ.Όπως τονίζει «είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το σεβασμό του δημόσιου χρήματος και την προώθηση της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της απασχόλησης, οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, οι ανώτατοι υπάλληλοι, οι εμπορικοί ακόλουθοι των πρεσβειών και προξενείων μας στο εξωτερικό να γίνουν εξωστρεφείς.

Η θέση του δημόσιου λειτουργού δεν μπορεί πλέον να είναι συνώνυμη της παθητικής διαχείρισης. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε παχυλούς μισθούς για να "ζεσταίνουμε" καρέκλες. Πρέπει να βγούμε μπροστά, ως μάνατζερ, να εκθέσουμε τις ευκαιρίες για επενδύσεις και ανάπτυξη που υπάρχουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Και συνεχίζει: «Για παράδειγμα, οι εμπορικοί ακόλουθοι πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να προσελκύουν επενδυτές, να θέτουν συγκεκριμένους στόχους απόδοσης και να αξιολογούνται για αυτούς. Στόχος τους πρέπει να είναι να δικτυώνουν επιχειρήσεις, να βοηθούν τους Έλληνες να εξάγουν, να μοιράζονται τις ίδιες πληροφορίες για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, να οργανώνουν συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών και εταιρειών.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα ήταν χρήσιμο να εισάγουμε συμβόλαια αποδοτικότητας, σαν αυτά που υπογράφουν πλέον οι διευθυντές των εφοριών με τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να εξασφαλίζουν συγκεκριμένο όριο εσόδων. Όποιος δεν πιάνει τους στόχους του πρέπει να επαναξιολογείται και να αξιοποιείται σε άλλες θέσεις. Είναι καιρός να γίνουμε δυναμικοί και εξωστρεφείς. Να αξιοποιήσουμε επιτέλους τους καλύτερους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθόμαστε και να περιμένουμε ανάπτυξη με παρθενογένεση».
Newsbeast.gr | ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 : Από την Ελλάδα των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα των μάνατζερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου