Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αποζημίωση από τους λαθρέμπορους ζητούν οι πρατηριούχοι

Καθημερινά υπεξαιρούσαν 2,3 τόνους καυσίμων Διεκδικήσεις από τα μέλη του κυκλώματος κλοπής καυσίμων, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και το ΣΔΟΕ, θέτει η
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων.

Τα μέλη του κυκλώματος παρακρατούσαν ποσότητες καυσίμων κατά την παράδοση στους βενζινοπώλες και οι κλοπές δεν γίνονταν αντιληπτές επειδή οι ποσότητες που έλειπαν ήταν σχετικά μικρές σε κάθε παράδοση. Ωστόσο σε ημερήσια βάση, όπως έγινε γνωστό, οι δράστες υπεξαιρούσαν περίπου 2,3 τόνους καυσίμων.

Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος προκειμένου τα μέλη της να διεκδικήσουν το σύνολο της αξίας των ποσοτήτων καυσίμων που έχασαν. Θέτει επίσης το ερώτημα προς τον Σύνδεσμο των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, ποιος ευθύνεται για τη σφράγιση των βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων και γιατί βρέθηκε μεγάλος αριθμός μολυβδοσφραγίδων στα χέρια των συλληφθέντων βυτιοφορέων.

«Η εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου διακίνησης όγκου καυσίμων σε όλα τα στάδια διακίνησης θα κλείσει τα παράθυρα που εκμεταλλεύονται τα συγκεκριμένα κυκλώματα αφού θα παρακολουθείται η διακίνηση κάθε λίτρου καυσίμου. Επιβεβαιώνει δε την ανάγκη τα συστήματα αυτά -όπως έχει δεσμευθεί και ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος- να εγκατασταθούν σε ολόκληρη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων και όχι μόνο στον τελευταίο κρίκο, δηλαδή τα πρατήρια» αναφέρει η Ομοσπονδία.
Newsbeast.gr | ΕΛΛΑΔΑ : Αποζημίωση από τους λαθρέμπορους ζητούν οι πρατηριούχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου