Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ένας στους δύο ελέγχους του ΣΔΟΕ "πέφτει" σε φοροδιαφυγάδες


 
Συνολικά στους ελέγχους του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 3.024 παραβάτες, σχεδόν δηλαδή ένας στους δύο ελεγχόμενους! Καταγράφηκαν 52.570 παραβάσεις, δηλαδή  περίπου 18 παραβάσεις σε κάθε έλεγχο κατά μέσο όρο.
Το ποσοστό των παραβατών στην Αττική φτάνει στο 53%, στην Κεντρική Μακεδονία το 48%, στην Ανατολική Μακεδονία 44%, στην Στερεά Ελλάδα 54%, στην Πελοπόννησο 54%, ενώ στην Δυτική Μακεδονία φτάνει στο 60%, στο Νότιο Αιγαίο 65% και στα Ιόνια Νησιά το 71%!

 Και σε αυτά δεν υπολογίζονται οι «ελαφρές» παραβάσεις, στις οποίες ακόμα και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κάνουν τα στραβά μάτια, για να μην κλείσουν επιχειρήσεις και χάσουν τη δουλειά του χιλιάδες εργαζόμενοι.
Στο εύθραυστο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, οι έλεγχοι συνεχίζονται και προκαλούν και πολιτικές αναταράξεις, καθώς αποκαλύπτεται πως συνεχίζεται μία απίστευτη σε έκταση φοροδιαφυγή, σε ολόκληρους κλάδους ή περιοχές της χώρας και της οικονομίας.

Στον προεκλογικό κυκεώνα μάλιστα, οι έλεγχοι σε αγρότες που έλαβαν παράνομες επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ ή επιστροφές ΦΠΑ με εικονικά τιμολόγια και η απαίτηση να δώσουν πίσω τα λεφτά, προκαλούν ακόμα και ενδοκομματικές τριβές ή και μεταπηδήσεις υποψηφίων σε άλλα κόμματα, από βουλευτές που αντιδρούν επειδή αναζητούν ερείσματα και ψηφοφόρους στις τοπικές κοινωνίες.

Τις τελευταίες εβδομάδες για παράδειγμα, με εντολή εισαγγελέα ανοίγουν σωρηδόν οι τραπεζικοί λογαριασμοί αγροτών, για να ανακτηθούν τεράστια χρηματικά ποσά που καταχράστηκαν επιτήδειοι. Μόνο στη Θήβα και διάσπαρτα μικρά γειτονικά χωριά άνοιξαν 90 τραπεζικοί λογαριασμοί όπου «τρύπωσαν» ιλιγγιώδη ποσά.
Ανάμεσά τους (συντομογραφικά τα ονόματα για λόγους προστασίας του προσωπικού απορρήτου) της Μ.Φ. με 1,5 εκατ. ευρώ, Κ.Ν. με 600.000 ευρώ, Κ.Δ. με 486.000 ευρώ, της Β.Δ. με 880.000 ευρώ, Ζ.Κ. με 480.000 ευρώ, αλλά και κορυφαίου τοπικού άρχοντα της περιοχής (όχι δημάρχου) που φαίνεται πως κινούσε τα νήματα.
Το ίδιο γίνεται πανελλαδικά, καθώς εντοπίστηκε και αγρότης στη Μακεδονία που ζητούσε επιδοτήσεις και επιστροφή ΦΠΑ για παραγωγή 100 τόνων πατάτας, την οποία και υποτίθεται πως διακίνησε με ένα μόλις δρομολόγιο με το ημιφορτηγό του.

Η τακτική αυτή θα εφαρμόζεται σύντομα και για τις περιπτώσεις όσων εισέπρατταν συντάξεις νεκρών (σσ: το σκάνδαλο αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ τον Ιανουάριο του 2010 και ως τώρα δεν έχει ανακτηθεί ούτε ευρώ), ή εισέπρατταν παράνομα επιδόματα με πλαστά δικαιολογητικά αναπηρίας κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου