Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Μια "Πατρίδα δανεισμένη" από τον Μανώλη Μητσιά

«Μια άλλου είδους ψηφοφορία μελωδίας σε περίοδο προεκλογικού ορυμαγδού» χαρακτήρισε ο υπεύθυνος εκδηλώσεων του «Ιανού» Βασίλης Χατζηιακώβου την εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή το βράδυ στο κατάμεστο πατάρι της Σταδίου, με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας
δισκογραφικής δουλειάς του Μανώλη Μητσιά «Πατρίδα δανεισμένη», σε στίχους του δημοσιογράφου Κώστα Μαρδά και μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και του Μιχάλη τερζή.


Επαιξε μπουζούκι ο Νικολόπουλος, στο πιάνο κάθισε ο Τερζής και ο κορυφαίος μας τραγουδιστής πήρε το μικρόφωνο και με τη μελίρρυτη φωνή του ξεσήκωσε το ακροατήριο ερμηνεύοντας τραγούδια με μηνύματα και νόημα, με τρόπο λυρικό και συναισθηματικό. «Πουλάνε αεροδρόμια / λιμάνια πεζοδρόμια / πουλάνε τις ιδέες / πουλάνε το φιλότιμο / σε αγορές λαθραίες / πουλάνε τις σημαίες. Ν’ ανθήσεις πάλι ένα πρωί στον κόσμο περιμένω / Ελλάδα τριαντάφυλλο μαύρο και προδομένο»... Ο στιχουργός μίλησε για τον ρόλο του τραγουδιού σε περιόδους καταστροφής: «Ζούμε μια οικονομική Μικρασιατική καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στη «δικτατορία των τραπεζών», αντιπαραθέτοντας τη «δημοκρατία των τραγουδιών». «Τα τραγούδια μας λειτουργούν και σαν παυσίλυπο, αλλά και σαν εγερτήριο μήνυμα ψυχής».

Το CD κυκλοφορεί στα περίπτερα και τα πρακτορεία Τύπου, ενώ όλες οι εισπράξεις θα δοθούν για τα συσσίτια της Εκκλησίας. «Πρέπει να παραδεχτούμε -νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες-» συμπλήρωσε ο Κώστας Μαρδάς «ότι σε αυτή την περίοδο η Εκκλησία στέκεται αρωγός στους πεινασμένους. Αλλωστε η Εκκλησία και το μπουζούκι κρατούν δεμένη την ελληνική οικογένεια» και κατέληξε με ένα ρεφρέν: «Πλατεία hi-tech και πολυμέσα, το σύστημα θα πέσει από μέσα».

Ηταν εκεί ο σκηνοθέτης Μιχάλης Παπανικολάου, ο στιχουργός Δημήτρης Λέντζος, η σύζυγος του Χρήστου Νικολόπουλου ΤΤασούλα, ο καπετάνιος της ομογένειας στη Νέα Υόρκη Τάκης Τσεβδός, οι δημοσιογράφοι Νάσος Αθανασίου με τη γυναίκα του και Γιάννης Αμανατίδης, ο εκδότης του διαδικτυακού περιοδικού της μουσικής «Ορφέας», ο υποψήφιος με την Κοινωνική Συμφωνία δικηγόρος Θωμάς Μπουμπούλης, ο Στάθης Παναγούλης κ.ά.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

Μια "Πατρίδα δανεισμένη" από τον Μανώλη Μητσιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου