Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ¨ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ¨!

Μαρκόπουλο, 30/4/2012.
Αγαπητοί Συμπολίτες!
Είναι σαφής η θέση μας για τους ξεχωριστούς ρόλους, που οφείλουν να έχουν η Αυτοδιοίκηση και τα πολιτικά κόμματα, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας τους.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, το έχει αποδείξει στην πράξη, καταρτίζοντας ένα ανεξάρτητο, διακομματικό
Συνδυασμό και λειτουργώντας με πλήρη κομματική ανεξαρτησία, ήδη απ’ το 2006, όταν στις τότε Δημοτικές Εκλογές, σχεδόν όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, είχαν επιζητήσει και είχαν πάρει τα επίσημα κομματικά χρίσματα και τις στηρίξεις, διάφορων πολιτικών σχηματισμών.
Συνεπής απόρροια αυτής της λογικής, είναι εν’ όψει των προσεχών εκλογών και η πλήρης αποστασιοποίησή μας, απ’ την πιθανή ένδειξη προτίμησης προς οποιοδήποτε κόμμα, εκ μέρους μας.
Η διοίκηση του Δήμου Μαρκοπούλου, οφείλει άλλωστε πάντοτε να ενώνει, στην βάση του κοινού δημοτικού συμφέροντος όλους τους συμπολίτες μας και να στέκεται κριτικά και διεκδικητικά, απέναντι στην εκάστοτε κυβερνώσα πολιτική δύναμη!
Μπροστά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, νιώθω όμως την ανάγκη, να κάνω μια μοναδική εξαίρεση, όχι φυσικά για να συστήσω στους συμπατριώτες μας τι να ψηφίσουν, αλλά για να κάνω μια ύστατη έκκληση σε όλους όσους σκέφτονται να ψηφίσουν την ¨Χρυσή Αυγή¨, να μην το πράξουν!
Είναι σαφής και πανθομολογούμενη η αποτυχία, ιδιαίτερα των δύο μεγάλων κομμάτων, που κυβέρνησαν την πατρίδα μας, να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματά μας.
Είναι επίσης σαφής και η οργή που διακατέχει όλους μας, απ’ την πολιτική, ηθική και οικονομική κατάπτωση της Χώρας, αλλά κυρίως απ’ την προϊούσα διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, την καταβαράθρωση των μισθών και των συντάξεων και την έκρηξη της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους!
Όλα αυτά, γεννούν δικαιολογημένα σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, την διάθεση για σκληρή εκλογική τιμωρία των παραδοσιακών κομμάτων με την καταψήφισή τους και δυστυχώς με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό, ακούω ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους, την προοπτική υπερψήφισης εκ μέρους τους, της ¨Χρυσής Αυγής¨!

Σ’ αυτούς του συμπολίτες μας απευθύνομαι ιδιαίτερα, για να τους ζητήσω, πριν ψηφίσουν ¨Χρυσή Αυγή¨, να έχουν πλήρη εικόνα της εκλογικής τους προτίμησης.

Η ¨Χρυσή Αυγή¨ δεν είναι απλώς, άλλο ένα κόμμα, που κινείται στις παρυφές της Ακροδεξιάς.
Είναι ο επίσημος εκπρόσωπος ναζιστικών, ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων!
Ο Γενικός Γραμματέας της, ποτέ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τα χιτλερικά ιδεώδη και μόλις χθες, σε συνέντευξή του, μίλησε για την ανάγκη οργάνωσης παραστρατιωτικών μονάδων (ταγμάτων) απ’ το κόμμα του!
Μιλάμε για ανθρώπους, που εάν αποκτήσουν σημαντική δύναμη και εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο, δεν θα διστάσουν να προσπαθήσουν να φιμώσουν, όσους έχουν αντίθετη πολιτική άποψη, να επιτεθούν βίαια σε οποιοδήποτε έχει άλλο χρώμα ή πιστεύει σε άλλη θρησκεία, ακόμα και να ξυλοκοπήσουν ανελέητα, όποιον θεωρούν ¨εχθρό¨ των αντιλήψεών τους.
Το τέλος αυτής της ¨πολιτικής¨ πρακτικής είναι βέβαιο, ότι θα οδηγήσει σε τραγική θυσία ανθρώπινης ζωής!

Αγαπητοί Συμπολίτες!
Η Δημοκρατία μας, είναι σαφές ότι έχει πολλές αδυναμίες, που πρέπει να τις διορθώσουμε.
Ταυτόχρονα όμως και αυτή είναι η υπεροχή της, δίνει απλόχερα χώρο και βήμα έκφρασης, στους εχθρούς της που θέλουν να την εξαφανίσουν!
Οφείλουμε όλοι να έχουμε στο μυαλό μας, ότι η διαφθορά, το κενό προσωπικής και συλλογικής ασφάλειας, η υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και η ανικανότητα πολλών κυβερνώντων να λύσουν στοιχειώδη προβλήματα, δεν θα λυθούν, στέλνοντας σημερινούς φασίστες και αυριανούς μαχαιροβγάλτες, στην Βουλή των Ελλήνων!
Το γεγονός ότι όσοι είμαστε κάτω από πενήντα χρονών δεν έχουμε καμία μνήμη απ’ τα εγκλήματα του ναζισμού στην πατρίδα μας ή διαθέτουμε ελάχιστες μνήμες απ’ την περίοδο της δικτατορίας και την στέρηση στοιχειωδών ελευθεριών, δεν μας δίνει κανένα άλλοθι, για να ανοίξουμε με την ψήφο μας, τον δρόμο προς τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής!

Την ερχόμενη Κυριακή, μπροστά στις κάλπες έχουμε περισσότερες από τριάντα (30) διαφορετικές επιλογές, για να τιμωρήσουμε πολιτικά, όσους επιθυμούμε.

Ας μην τιμωρήσουμε με την ψήφο μας την εύθραυστη, προβληματική, αλλά υπαρκτή Δημοκρατία μας και κυρίως ας μην αμαυρώσουμε με την πολιτική μας επιλογή, τις χιλιάδες θυσίες και τα ολοκαυτώματα του ελληνικού λαού πριν εβδομήντα και πλέον χρόνια, για την προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, απέναντι στις ναζιστικές ορδές!

Ας σεβαστούμε τουλάχιστον, όσους μας έκαναν υπερήφανους για την ιδιοπροσωπία του λαού μας, για το πάθος μας να αγωνιζόμαστε πάντοτε και ανυποχώρητα, ώστε να ζούμε ελεύθερα και δημοκρατικά, χωρίς φαιούς δυνάστες, που θα μας υπαγορεύουν την πολιτική τους βούληση, αποφασίζοντας και διατάσσοντάς μας!

Με ιδιαίτερη τιμή,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.
Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου