Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η Βίκυ σταμάτησε να τρώει… - Πολιτική

 «Απεργία πείνας» ξεκίνησε –σύμφωνα με το δικηγόρο της Βασίλη Χειρδάρη– η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη που αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την απολογία της στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για την υπόθεση που
αφορά στον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων της ίδιας και του συζύγου της. Μάλιστα, τη ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει και αίτηση κατά του εντάλματος με το οποίο κρίθηκε προφυλακιστέα.

Όπως ανέφερε, ο κ. Χειρδάρης που την επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό το μεσημέρι της Δευτέρας, η Β. Σταμάτη είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση –«ράκος» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά– και από την στιγμή που πέρασε την πύλη των φυλακών έκτοτε δεν έχει σιτιστεί. Η εξέλιξη αυτή – ότι δηλαδή η σύζυγος του πρώην υπουργού δεν έχει σιτιστεί - επιβεβαιώνεται πάντως και πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και από κύκλους των φυλακών.

Η Β. Σταμάτη ζητά να αφεθεί ελεύθερη καθώς θεωρεί άδικη την προφυλάκισή της, ενώ δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από το πεντάχρονο γιο της. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Χειρδάρης την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία που προβλέπεται από το νόμο, θα προσφύγει κατά του εντάλματος με το οποίο η εντολέας του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Β. Σταμάτη κρατείται στο αναρρωτήριο των φυλακών εκεί όπου «φιλοξενούνται» μητέρες κρατούμενες αλλά και γυναίκες σε περίοδο λοχείας. Φέρεται δε αποφασισμένη να κρατήσει την απόφασή της για «απεργία πείνας» «μέχρις εσχάτων» όπως ανέφερε ο κ. Χειρδάρης.

Πάντως, ενώπιον του ανακριτή η Β. Σταμάτη έχει υποστηρίξει πως δεν είχε υποψιαστεί κάτι για τον τρόπο με τον οποίο πέρασε στην κατοχή της το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου –το οποίο απέκτησε με δανειοδότηση – και είχε αναφέρει πως την ευθύνη για την ευθύνη για τα οικονομικά θέματα την είχε ο σύζυγός της. 


Πρώτο ΘΕΜΑ online : Η Βίκυ σταμάτησε να τρώει… - Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου