Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η επιστροφή των "Κηπουρών"

«Οι κηπουροί του Mega» επιστρέφουν ανανεωμένοι, για ένα νέο, μίνι σεμινάριο κηπουρικής. Οι εργασίες που κάνουμε στον κήπο και το μπαλκόνι μας
την άνοιξη είναι το κεντρικό θέμα της εκπομπής που θα μεταδοθεί το Σάββατο στις 18.10.
  
Ο Σωτήρης Βρεττός, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος και ο Μάκης Τσόκας μας δείχνουν το σκάλισμα, το κλάδεμα, τις φυτέψεις των εποχιακών φυτών, τον αερισμό του γκαζόν και άλλες εργασίες αυτής της εποχής.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τους «Κηπουρούς», οι οποίοι μας είπαν: «Περιμέναμε να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, γιατί η άνοιξη είναι η εποχή των κηπουρών. Τώρα όλοι κοιτάνε να φτιάξουν τα μπαλκόνια και τους κήπους και εμείς οι κηπουροί έχουμε πολλά να πούμε και να δείξουμε. Από το τι έχει ανάγκη ένας κήπος, τις εργασίες, μέχρι και οδηγίες για το πρωτομαγιάτικό στεφάνι».

Φυσικά, οι ανανεωμένοι «Κηπουροί» θα έχουν και το θηλυκό τους αφού μετά την αποχώρηση της νοσοκόμας Αρτεμης Αστεριάδη, ήταν πολλές οι ενδιαφερόμενες για τη θέση, και έτσι σε αυτό το επεισόδιο θα δούμε όχι μία, αλλά δύο γυναικείες παρουσίες, η μια ξανθιά και η άλλη κοκκινομάλλα. Για το συγκεκριμένο φυσικά δεν λέει κανείς τίποτα και το κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό, γι’ αυτό και δεν έχουν ανεβάσει καμία φωτογραφία με τα... θηλυκά. Οσο για το τι θα δούμε στο επεισόδιο;

Στο ρεπορτάζ αγοράς: «Οι κηπουροί» μάς παρουσιάζουν ένα έξυπνο γκάτζετ, τα παπούτσια εξαέρωσης του γκαζόν. Στο μποστανάκι σου: Ο Σωτήρης σπέρνει σελινόριζα και μας δείχνει πώς να την ξεφλουδίσουμε εύκολα. Στο Go μόνος σου: Ο Γιάννης φτιάχνει ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι με λουλούδια. Το φυτό της ημέρας αυτή την εβδομάδα είναι η αμπέλια (abelia grandiflora), ένας αειθαλής θάμνος που από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο γεμίζει λουλούδια.

Επίσης, οι «Κηπουροί» μάς δείχνουν πώς να φυτέψουμε και να περιποιηθούμε το κουμκουάτ και ο Σωτήρης μας δείχνει πώς να το φτιάξουμε μαρμελάδα. Ενώ στη στήλη «Το βοτανάκι σου»: Το θυμάρι προσθέτει νοστιμιά στην κουζίνα, αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Τέλος, ο γιατρός των φυτών: Ο Μάκης μας φτιάχνει ένα οικολογικό εντομοκτόνο από φλούδες πορτοκαλιού.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
Η επιστροφή των "Κηπουρών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου