Κυριακή 29 Απριλίου 2012

"Φοβήθηκα για τη ζωή του μωρού μου..."

Η Ιωάννα Μαρτζούκου, η γνωστή fashion director και σύζυγος του ηθοποιού Κωνσταντίνου Καζάκου, γέννησε πριν από λίγο καιρό πρόωρα το πρώτο παιδάκι της.

Από την αρχή της εγκυμοσύνης της μέχρι και σήμερα που κρατάει πλέον στην αγκαλιά της τον γιο της, έχει περάσει
μαζί με τον σύζυγό της ώρες μεγάλης αγωνίας.

Η ευτυχισμένη μαμά για πρώτη φορά μιλάει στην «Espresso της Κυριακής» για τη δύσκολη εγκυμοσύνη, τον σύζυγό της αλλά και τον μικρό, που θα λάβει το όνομα Ιάσονας.

- Πώς είστε αυτήν την περίοδο;Απολαμβάνουμε τον ερχομό του μικρού και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι!

- Πώς είναι η ζωή σου με τον ερχομό του μπέμπη;Ακόμη δεν έχει αλλάξει η ζωή μας, είναι πολύ νωρίς, αλλά είμαι σίγουρη πως θα αλλάξει προς το καλύτερο.

- Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζαμε την περιπέτεια που έζησες, τελικώς τα κατάφερες όμως. Είσαι πολύ δυνατή! Πώς αισθάνεσαι;Είχα μια πάρα πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη. Εμεινα στο σπίτι σε όλη τη διάρκειά της. Επίσης, αρκετές φορές χρειάστηκε να νοσηλευτώ στο μαιευτήριο για να με παρακολουθεί ο γιατρός μου, ο κ. Λουκάς Σάκης.

- Τι δυσκολίες υπήρξαν στην εγκυμοσύνη σου;Ηταν ό,τι πιο δύσκολο έχω ζήσει στη ζωή μου... Υπήρξαν πολλές φορές που φοβήθηκα, όχι τόσο για τη ζωή μου όσο για του μωρού... Αλλά με τη βοήθεια και τη στήριξη του συζύγου μου, της οικογένειάς μου, των φίλων μου και του γιατρού μου, έκανα θετικές σκέψεις και έλεγα διαρκώς στον εαυτό μου ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαι πάρα πολύ περήφανη για τον γιο μου. Ξεκίνησε τις μάχες στη ζωή από πολύ νωρίς. Πάλεψε και βγήκε νικητής!

- Υπήρξαν στιγμές που έχασες το κουράγιο σου;Οχι βέβαια! Είχα στην κοιλιά μου ένα μωράκι που θέλαμε και οι δυο μας πάρα πολύ!

- Οταν σου είπε ο γιιατρός πως πρέπει να γεννήσεις πρόωρα, τι σκέφτηκες;Οταν μου ανακοίνωσε ο γιατρός μου ότι πρέπει να γεννήσω νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία, έχοντάς του απόλυτη εμπιστοσύνη, σκέφτηκα ότι θα ήταν το καλύτερο και το πιο ασφαλές για την υγεία του μωρού. Και με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον γιατρό μου κ. Σάκη, τη διευθύντρια της ΜΕΝΝ του μαιευτηρίου κ. Βαρβάρα Δεληβοριά και όλους τους παιδιάτρους-νεογνολόγους του μαιευτηρίου «Λητώ» για τη φροντίδα, τη στήριξη και την αγάπη τους στο μωρό μου!

- Ο σύζυγός σου ήταν δίπλα σου από την πρώτη στιγμή. Πώς αισθάνεσαι για εκείνον;Ο Κωνσταντίνος όλους αυτούς τους μήνες ήταν συνεχώς πλάι μου, παρ’ ότι είχε συνέχεια παραστάσεις σε έναν πολύ δύσκολο και κουραστικό ρόλο. Οταν δεν ήταν στο θέατρο, δεν με άφηνε λεπτό μόνη μου και μου συμπαραστεκόταν διαρκώς. Η αγάπη του και την αισιοδοξία του μου έδιναν κουράγιο.

- Τι όνομα έχετε αποφασίσει να δώσετε στον μικρό;Θα τον βαφτίσουμε Ιάσονα. Είναι ένα όνομα που έχουμε επιλέξει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πάντα θέλαμε και οι δύο να κάνουμε ένα αγοράκι και να το ονομάσουμε Ιάσονα!

«Θέλω να ξαναζήσω την εμπειρία, αλλά χωρίς αγωνίες»
- Θέλεις να κάνεις δεύτερο παιδάκι;Ναι, θέλω να κάνουμε και άλλα παιδιά. Θέλω να ξαναζήσω τη διαδικασία της εγκυμοσύνης χωρίς προβλήματα, άγχη και αγωνίες! Οσα παιδιά και να κάνω όμως, ο Ιάσωνας θα είναι πάντα ο ήρωάς μου.

- Τι συμβουλή θα έδινες σε μια γυναίκα που ίσως έχει και εκείνη μια δύσκολη εγκυμοσύνη;Η συμβουλή που θα έδινα σε μια γυναίκα με δύσκολη εγκυμοσύνη είναι να έχει υπομονή, ψυχραιμία και πίστη στον εαυτό της και στο μωράκι που έχει μέσα της ότι θα τα καταφέρουν.


ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

"Φοβήθηκα για τη ζωή του μωρού μου..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου