Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Στα χέρια των ελληνικών Αρχών ο Μάκης Ψωμιάδης


Στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκεται ο Μάκης Ψωμιάδης. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι κλιμάκιο της Ιντερπόλ στα Σκόπια παρέδωσε σε αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο τον εκ των
βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων που κρατείτο στις φυλακές της γειτονικής χώρας.

Ο Μάκης Ψωμιάδης συνελήφθη από την αστυνομία της γειτονικής χώρας στις 9 Νοεμβρίου 2011, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων.

Στη συνέχεια, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων είχε διατάξει την προφυλάκισή του.

Από τότε εκκρεμούσε η έκδοση του, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιες αρχές της ΠΓΔΜ προέβαλαν γραφειοκρατικά προβλήματα, τα οποία, όμως, τελικά ξεπεράστηκαν.

Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη συμμετοχή του στα στημένα παιχνίδια και για παράνομο στοιχηματισμό.

Είχε αφεθεί, όμως, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί.

Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του είναι βαρύ, καθώς το πρώην «αφεντικό» της ΠΑΕ Καβάλα αντιμετωπίζει τις πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (σ.σ. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.
Newsbeast.gr | ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Στα χέρια των ελληνικών Αρχών ο Μάκης Ψωμιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου