Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κορωπί - Παγκόσμια Ημέρα Χορού για 1η φορά

Η πλατεία Ελευθερίας γέμισε με κόσμο όλων των ηλικιών
Η Βάσω Κιούση διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού είπε:
"Μαζευτήκαμε για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού η οποία ύστερα από απόφαση της unesco γιορτάζεται από το 1982 πάντα στις 29 Απριλίου ,ημερομηνία γέννησης το 1727 του Ζαν Ζορζ Νοβέρ, ο οποίος θεωρείται δημιουργός του σύγχρονου μπαλέτου.
Ο χορός είναι τέχνη, είναι τρόπος ζωής, είναι επικοινωνία , είναι συνεργασία ,είναι κοινωνικότητα, είναι έκφραση συναισθημάτων.
Χορός είναι ότι γίνεται πριν τον χορό κι ότι θα γίνει μετά.
Το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού επέλεξε την πλατεία Ελευθερίας για να αρχίσουμε να ζωντανεύουμε τις πλατείες της πόλης μας ,να γίνουμε πιο ανθρώπινοι και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας."
Ευχαρίστησε τις σχολές χορού Arte de la danza,Xριστίνας Τσεβά, και Χορόραμα καθώς και την χορευτική ομάδα «Dance to Active» του 3ου Λυκείου Κορωπίου που πρόθυμα δέχτηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Στην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορωπίου κ. Δημήτρης Κιούσης με την σύζυγό του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ανδρέας Ντούνης μέλη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορωπίου, η κ. Ματίνα Πανταζή πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Μεσογείων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης. 
 
Και εμείς από την μεριά μας ευχόμαστε να γίνει θεσμός και να έχει κάθε χρόνο όλο  και μεγαλύτερη επιτυχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου