Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Θέλουν να καταργήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά;

Με αφορμή το έγγραφο που εκδόθηκε στις 23 Απριλίου 2012 με την ένδειξη «κατεπείγον – εκλογικό» του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Θανάση Ξηρού, (αρ. πρωτ. 15704/23-Απριλίου-2012) και έφθασε χθες στους δήμους από τις
αποκεντρωμένες διοικήσεις και τις περιφέρειες χωρίς ποτέ να αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να εργαστούν κατά την ημέρα του εορτασμού της επετείου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η ΑΣΚ – ΟΤΑ δηλώνει ότι:
«Η προσπάθεια χειραγώγησης του εργατικού κινήματος μια τέτοια ημέρα όπως αυτή της 1ης Μαΐου, αντικατοπτρίζει πλήρως την βάρβαρη εικόνα της συγκυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και σηματοδοτεί την βούληση των σημερινών κυβερνώντων να υπονομεύσουν ή ακόμα και να καταργήσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Αποδεικνύουν έμπρακτα την αντεργατική αντίληψη και θέση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκούν εις βάρος των εργαζομένων. Το 41ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ομόφωνη απόφαση του δηλώνει πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει την Τρίτη Πρωτομαγιά του 2012 στην Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ»

Σε ότι αφορά την εκλογική αποζημίωση , το Υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο μόνο για 6.800 δικαιούχους στους Δήμους που θα ασχοληθούν στην προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών λαμβάνοντας το ποσό των 400€ ως αποζημίωση.
Η θέση της ΑΣΚ – ΟΤΑ είναι εντελώς ξεκάθαρη, κανείς συνάδελφος εργαζόμενος να μην δεχτεί την ελεημοσύνη της κυβέρνησης που προσπαθεί να παρουσιάσει σαν εκλογική αποζημίωση. Αν δεν αποφασίσουν μία αξιοπρεπή αποζημίωση και αν δεν το δώσουν σε όλο το φάσμα των εργαζομένων στους Δήμους, κανείς συνάδελφος να μην πάρει μέρος στις εργασίες προετοιμασίας και διεξαγωγής των εκλογών.
Επίσης, για το ψήφισμα που κατέθεσαν τα συνεργαζόμενα μέλη με την ΑΣΚ – ΟΤΑ από το Ηράκλειο της Κρήτης που ζητούσαν να καταδικάσει το σώμα του 41ου Τακτικού Συνεδρίου τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την εξαθλίωση των εργαζομένων , δηλώνουμε ότι ενώ η παράταξή μας ζήτησε τα ψηφίσματα που έχουν αποστολή άμεσου μηνύματος προς τους εργαζόμενους να ψηφιστούν από την ολομέλεια του Συνεδρίου, το προεδρείο όμως είχε διαφορετική άποψη και μετέθεσε το ψήφισμα μαζί με τα υπόλοιπα ψηφίσματα να συζητηθούν από το νέο Γενικό Συμβούλιο που θα προκύψει . Με λίγα λόγια ένα ψήφισμα που πρέπει να εκδοθεί πριν τις εκλογές καταδικάζοντας τα μνημόνια και τις δυνάμεις που τα υποστηρίζουν θα συζητηθεί μετά τις εκλογές ….!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου