Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Επί ποδός για την Πρωτομαγιά η γερμανική αστυνομία

Αναμένονται μεγάλες πορείες αύριο Πυρετώδεις ήταν σήμερα οι προετοιμασίες της αστυνομίας στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας προκειμένου να αντιμετωπισθούν πιθανές ταραχές κατά
την διάρκεια των πολιτικών διαδηλώσεων και άλλων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το Βερολίνο αναμένεται να βρεθεί στο προσκήνιο των εκδηλώσεων και περίπου 7.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή παρεκτροπή των διαδηλώσεων, που θα διοργανωθούν τόσο από την άκρα αριστερά, όσο και από την ακροδεξιά.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πιθανές ακρότητες. Όμως η αστυνομία θα καταβάλει ό,τι μπορεί για να μην επιτραπεί η παραμικρή κλιμάκωση», τόνισε ο Μπόντο Πφάλτσγκραφ, περιφερειακός πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών του Βερολίνου.

Το εργατικό κίνημα έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να διοργανώσει μία πορεία στο κέντρο του Βερολίνου, ενώ μοτοσικλετιστές, σκεϊτμπόρντερς και δικυκλιστές θα διασχίσουν μαζικά τους δρόμους της πόλης.

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς συμπίπτουν με τη συντεταγμένη συνδικαλιστική δράση πολλών Γερμανικών Συνδικάτων για να αποσπάσουν μισθολογικές αυξήσεις.

Η συγκυρία όμως τούτη έρχεται σε πλήρη αντίστιξη με τις εκδηλώσεις σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, στις οποίες η Πρωτομαγιά θα αποτελέσει το βήμα για την έκφραση της αγανάκτησης και για την αποστολή ενός μηνύματος για τερματισμό των αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας και για την άνοδο της ανεργίας.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ μουσικής, γαστρονομίας και πολιτισμού Myfest, που θα διεξαχθεί στη γερμανική πρωτεύουσα. Συνηθέστερα, οι εορτασμοί για την Πρωτομαγιά πραγματοποιούνται την προτεραία της, εγκαινιάζοντας το ανοιξιάτικο φεστιβάλ Νύκτες της Βαλπουργίας.

Οι φετινές εκδηλώσεις συμπίπτουν και με την 25η επέτειο της πρώτης μεγάλης σύγκρουσης της Πρωτομαγιάς ανάμεσα στην αστυνομία -που είχε χρησιμοποιήσει αντλίες νερού και γκλομπ- και στους διαδηλωτές, που είχαν απαντήσει με πέτρες.

Περίπου 15.000 άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στην διαδήλωση, που καλείται «Επαναστατική 1η Μάη», την οποία διοργανώνουν Μαοϊκές, τροτσκιστικές και σταλινικές παρατάξεις και στις οποίες εκφράζονται φόβοι πως θα ξεσπάσουν συγκρούσεις-οι οποίες πλέον έχουν μετατραπεί σε ρουτίνα αυτήν την ημέρα στο Βερολίνο.
Newsbeast.gr | ΚΟΣΜΟΣ : Επί ποδός για την Πρωτομαγιά η γερμανική αστυνομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου