Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πέτυχαν τα όσα ζήτησαν οι διαβητικοί από τον ΕΟΠΥΥ

Μηδενική συμμετοχή των ατόμων με διαβήτη στην αγορά αναλωσίμων υλικών
Με το νέο Κανονισμό Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΦΕΚ 1233/ΤΒ΄/11-4-2012) καθορίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μηδενική συμμετοχή των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Σ.Δ.) για την
αγορά αναλωσίμων υλικών, όπως ταινίες μέτρησης σακχάρου, βελόνες, σκαρφιστήρες.

Η υιοθέτηση αυτού του σημαντικού μέτρου που ανακουφίζει οικονομικά τους ασφαλισμένους με Σακχαρώδη Διαβήτη οφείλεται στις συνεχείς και αδιάλειπτες πιέσεις της Ομοσπονδίας μας σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ αλλά και στα ευήκοα ώτα των αρμοδίων της Πολιτείας.

«Η ικανοποίηση μας είναι ακόμα μεγαλύτερη λόγω της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύει η χώρα μας και αποτελεί δικαίωση των αγώνων μας για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στέκεται στο πλευρό όλων των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, γι’ αυτό και αγωνίστηκε για τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής στη χορήγηση αντιδιαβητικών δισκίων, η οποία από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4025/2011 (228 Α΄/2012) και της Υ.Α. Φ42000/οικ.2555/353 (ΦΕΚ Β΄497/2012- ορίζεται στο 10% αντί 25% που ίσχυε τα περασμένα χρόνια.

Η Ομοσπονδία θα βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση και θα αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των ατόμων με ΣΔ στη χώρα μας και καλεί όλους τους πάσχοντες να συμμετέχουν σε αυτές τις προσπάθειες αφού οι συνεχείς αγώνες μας δείχνουν ότι:

Ενωμένοι είμαστε δυνατότεροι», τονίζουν τα μέλη της.
Newsbeast.gr | ΥΓΕΙΑ : Πέτυχαν τα όσα ζήτησαν οι διαβητικοί από τον ΕΟΠΥΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου