Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κάθειρξη οχτώ ετών στον Παύλο Ψωμιάδη

Για την πλαστή εγγυητική επιστολή Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο
 Κακουργημάτων στον επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλο Ψωμιάδη, για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής που είχε προσκομίσει τον Σεπτέμβριο του 2009 στην
Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το δικαστήριο, με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα έδρας, κήρυξε ένοχο τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ομίλου καθώς και τον φυγόδικο συνεργάτη του, Ανδρέα Λοΐζο για την κατηγορία της πλαστογραφίας.
Στο κατηγορητήριο, που είχε συνταχθεί σε βάρος τους περιλαμβάνονταν και τα αδικήματα της απάτης και της χρήσης πλαστού εγγράφου.Η υπόθεση αφορά εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ που προσκόμισε ο Παύλος Ψωμιάδης στην Επιτροπή με σκοπό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να συνεχιστεί η λειτουργία της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και να μην προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 203 εκατομμυρίων ευρώ, που του είχε ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα.

Στον Ανδρέα Λοΐζο το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών. Σε κανέναν από τους δύο κατηγορουμένους δεν δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Ψωμιάδης είναι ήδη κρατούμενος και σε εξέλιξη η δίκη του για την υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ CAPITAL.
Newsbeast.gr | ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Κάθειρξη οχτώ ετών στον Παύλο Ψωμιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου