Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κοστούμια διά χειρός Ασλάνη

«Πεντάμορφα» κοστούμια, διά χειρός Μιχάλη Ασλάνη. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στο γνωστό παραμύθι
«Η πεντάμορφη και το τέρας», που έγινε θεατρική παράσταση για παιδιά.

Αυτή τη φορά ο Μιχάλης Ασλάνης εμπνεύστηκε μια σειρά από πανέμορφα ρούχα όχι για το φανατικό γυναικείο κοινό του αλλά για μια θεατρική παράσταση για παιδιά. Ο καταξιωμένος σχεδιαστής υπογράφει τα κοστούμια της τελευταίας παραγωγής των θεατρικών επιχειρήσεων Γιάννη Χριστόπουλου μαζί με άλλα μεγάλα ονόματα στο είδος τους, όπως είναι ο Χάρης Ρώμας (σκηνοθεσία, στίχοι τραγουδιών), ο Φώτης Μεταξόπουλος (χορευτικά), ο Γιάννης Ζουγανέλης (μουσική επιμέλεια) και ο Μάνος Βενιέρης (θεατρική διασκευή).  

Πρόκειται για το κλασικό παραμύθι της Ζαν-Μαρί Λεπράνς ντε Μπομόν «Η πεντάμορφη και το τέρας», το οποίο γράφτηκε το 1873 και παραμένει μοντέρνο και επίκαιρο ακόμα και σήμερα.

Το έργο είναι ένας ύμνος της αγνής και άδολης αγάπης, ενώ παράλληλα διανθίζεται με κωμικές και απρόσμενες καταστάσεις κάνοντας τον θεατή να το παρακολουθεί ακόμα πιο ευχάριστα.

Ο Μιχάλης Ασλάνης έχει βάλει όλη του τη φαντασία σε αυτή τη δουλειά δίνοντας, όπως πάντα, έμφαση στα ζωντανά χρώματα και τα εντυπωσιακά σχέδια που χαρακτηρίζονται από τη γνώριμη, αέρινη γραμμή του.

Τα πανέμορφα γυναικεία κοστούμια του συνδυάζονται με τεράστια χρωματιστά καπέλα, στολισμένα με λουλούδια, που παραπέμπουν σε ονειρεμένους και -γιατί όχι;- παραμυθένιους κόσμους.

Τους ήρωες της παράστασης ενσαρκώνουν η Ιριδα Μάρα (πεντάμορφη), ο Ηλίας Νομικός (τέρας) και στους άλλους ρόλους η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Διονύσης Σταυροράβδης, ο Σίμος Παπαναστασόπουλος και ο Γιώργος Μπουκουβάλας.


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ
Κοστούμια διά χειρός Ασλάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου