Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Πρώτες κυρίες στα χαρακώματα

Και οι δύο θέλουν να δουν τους συζύγους τους νικητές στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και τον εαυτό τους στη θέση της πρώτης
κυρίας των ΗΠΑ. Είναι λοιπόν αποφασισμένες να κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν.
 
Εδώ εξαντλούνται οι ομοιότητες ανάμεσα στην Αν Ρόμνεϊ και τη Μισέλ Ομπάμα, τις δύο πιο δυναμικές υποψήφιες πρώτες κυρίες που έχουν αναμετρηθεί ποτέ στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών.

Η 48χρονη Ομπάμα είναι νομικός στο επάγγελμα, η οποία έχει βάλει προσωρινά στον πάγο την καριέρα της προκειμένου να στηρίξει τον σύζυγό της. Η 63χρονη Ρόμνεϊ, από την πλευρά της, αν και έχει πτυχίο πανεπιστημίου, περιγράφει τον εαυτό της ως νοικοκυρά από επιλογή.

Η Μισέλ είναι μητέρα δύο έφηβων κοριτσιών, ενώ η Αν μητέρα πέντε ενήλικων αγοριών και γιαγιά δεκαέξι εγγονιών. Η Μισέλ κάνει push ups στα talk shows, η Αν καθιστά σαφές με την εμφάνισή της ότι δεν είναι αθλητικός τύπος.

Ξέρει όμως να αυτοσαρκάζεται ως προς αυτήν. Ετσι, όταν ο Μιτ Ρόμνεϊ την παρουσίασε στο κοινό του Οχάιο όχι με την κλασική προσφώνηση «η αγάπη μου», αλλά «η πρωταθλήτρια βαρέων βαρών μου», εκείνη δεν πτοήθηκε. Αφού τον άφησε να δώσει μόνος του τις σχετικές εξηγήσεις, λέγοντας ότι δεν εννοούσε το βάρος της, αλλά το γεγονός ότι αποτελεί τη δύναμη της οικογένειάς του, πήρε αυθόρμητα το μικρόφωνο για να σπάσει τον πάγο που είχε πέσει στο ακροατήριο.

«Αν συνεχίσουμε για πολύ καιρό ακόμη την προεκλογική εκστρατεία, θα γίνω στ' αλήθεια βαρέων βαρών. Δεν τρώμε σχεδόν καθόλου υγιεινά» είπε η ίδια και έκανε τους πάντες να γελάσουν.

Η «Ann behind the man», όπως συνηθίζει να την αποκαλεί ο αμερικανικός Τύπος, βρίσκεται στο πλευρό του Ρόμνεϊ τα τελευταία 49 χρόνια της ζωής του. Η σχέση τους ξεκίνησε στο πάρτι τωνν 16ων γενεθλίων της, ωστόσο το γεγονός ότι εκείνος προερχόταν από οικογένεια μορμόνων δοκίμασε σημαντικά τον έρωτά τους.

Παρά το γεγονός ότι εκείνη είπε αμέσως το «ναι» στην πρόταση γάμου που της έκανε και προσηλυτίστηκε στον μορμονισμό, οι τριάντα μήνες που πέρασαν χώρια, λόγω της αποστολής του στη Γαλλία από τους μορμόνους αδελφούς του, κλόνισε για τα καλά τον έρωτά τους.

Τηλεφωνιόντουσαν σπάνια και ακόμη και στις λιγοστές επισκέψεις του στην πατρίδα, συναντιόντουσαν υπό την επίβλεψη άλλων, γι' αυτό και στα δύο χρόνια εκείνη του έγραψε ότι είχε ερωτευθεί έναν άλλον άντρα που του έμοιαζε πολύ. Ο Ρόμνεϊ πήρε την πτήση της επιστροφής για τις ΗΠΑ και μόλις την είδε στο αεροδρόμιο, της έκανε εκ νέου πρόταση γάμου.

Οι δυο τους ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας το 1969 και το 1970 υποδέχτηκαν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε εκείνη -το 1998 διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και το 2007 με έναν τύπο καρκίνου του στήθους- τους ένωσαν ακόμη περισσότερο.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Πρώτες κυρίες στα χαρακώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου