Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αυλαία για τις "Ιατρικές υποθέσεις"

Τέλος οι διαγνώσεις για τον δρα Χάουζ. Μία από τις πλέον πετυχημένες ιατρικές σειρές όλων των εποχών ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες, βάζοντας τίτλους τέλους έπειτα από οκτώ σεζόν και περισσότερα από 150 επεισόδια! Οι συντελεστές της σειράς του δικτύου FOX γιόρτασαν το τέλος των γυρισμάτων διασκεδάζοντας στο Λος Αντζελες.

Τα μέλη του καστ βρέθηκαν για μία τελευταία φορά και σίγουρα είχαν πολλά να πουν
για τα οκτώ χρόνια συνεργασίας τους, τα συγκλονιστικά επεισόδια, τις συγκινητικές ιστορίες και τη μοναδική ικανότητα του εκκεντρικού δρος Χάουζ, κατά κόσμον Χιου Λόρι, να κλέβει την παράσταση με τις απίστευτες διαγνώσεις και τις καυστικές ατάκες του.

Τα νέα για την ολοκλήρωση της σειράς τη φετινή σεζόν είχαν γίνει γνωστά εδώ και λίγες εβδομάδες. Το αυξημένο κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις χαμηλές τηλεθεάσεις -σε σχέση με τις πρώτες σεζόν- ανάγκασαν τους ανθρώπους του FOX να πάρουν την απόφαση να ολοκληρωθεί η σειρά τη σεζόν 2011-2012.

«Υστερα από διαβουλεύσεις, οι παραγωγοί του “House M.D.” αποφάσισαν ο όγδοος κύκλος να είναι και ο τελευταίος. Την άνοιξη του 2012 η σειρά θα συμπληρώσει 177 επεισόδια και κανείς από εμάς δεν το περίμενε αυτό, όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2004. Από την αρχή της σειράς, το “House” προσπάθησε να δημιουργήσει έναν ικανοποιητικό κόσμο, όπου τα αιώνια ερωτήματα του ανθρώπου σχετικά με την ηθική, το συναίσθημα, τη λογική και την αλήθεια θα μπορούσαν να απαντηθούν. Ομως ο καιρός έφτασε στο τέλος του. Οι παραγωγοί δεν θα μπορέσουν ποτέ να εκφράσουν επαρκώς την ευγνωμοσύνη τους στους εκατοντάδες αφοσιωμένους καλλιτέχνες και τεχνικούς που μοιράστηκαν την ενέργεια και το ταλέντο τους και έκαναν το “House” αυτό που είναι» αναφέρεται στην ανακοίνωση των παραγωγών.

Το «House M.D.» έχει κερδίσει αρκετά βραβεεία στη μέχρι τώρα πορεία του, με σημαντικότερα δύο Χρυσές Σφαίρες και πέντε βραβεία EMMY, ενώ προβάλλεται και στη χώρα μας με τον τίτλο «Ιατρικές υποθέσεις».


Ο «Σέρλοκ Χολμς» της Ιατρικής

«Φτιάξαμε μια σειρά που είχε κάτι να πει. Την κάναμε όσο καλύτερη μπορούσαμε. Τρέξαμε για οκτώ χρόνια. Αγαπηθήκαμε μεταξύ μας. Ημασταν τυχεροί και το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο. Η σειρά θα μείνει αξέχαστη. Θα θυμόμαστε πάντα ο ένας τον άλλον. Πάνω απ’ όλα, δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή ή μέρος όπου η φράση “δούλεψα για το House” θα είναι άσχημο να ειπωθεί» ήταν το μήνυμα του Χιου Λόρι προς τους απανταχού θαυμαστές του «House».

Ο Βρετανός ηθοποιός, συγγραφέας και μουσικός, αν και έχει ερμηνεύσει δεκάδες ρόλους στην καριέρα του, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τη συμμετοχή του στη σειρά και εκτός του ότι έφτασε να είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αστέρες της αμερικανικής TV, έχει κερδίσει και δύο Χρυσές Σφαίρες και ακόμη αρκετά βραβεία. Στη σειρά ενσαρκώνει τον Γκρέγκορι Χάουζ, τον επικεφαλής του τμήματος διαγνωστικής ιατρικής σε νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ. Η συμπεριφορά του προς τους συναδέλφους αλλά κυρίως προς τους ασθενείς του δεν είναι η ενδεδειγμένη, όμως είναι σαφώς αποτελεσματική. Ο ευφυής Χάουζ έχει σώσει αμέτρητες ζωές στη σειρά χάρη στις διαγνώσεις και στο ένστικτό του, αλλά ο χαρακτήρας του είναι αναμφίβολα προβληματικός.


«Everybody dies»
Λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, το οποίο θα προβληθεί στις 21 Μαΐου. Ο συμβολικός τίτλος «Everybody dies» δεν μας προδιαθέτει για happy end, αν και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να επιφυλάσσουν οι σεναριογράφοι στους φίλους της σειράς. Ηδη ακούγονται πολλά για το αν κάποιος χαρακτήρας πεθάνει, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως επιστρέφουν για το φινάλε της σειράς η γοητευτική Ολίβια Γουάιλντ και η Αμπερ Τάμπλιν, οι οποίες είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες σεζόν.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ
Αυλαία για τις "Ιατρικές υποθέσεις"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου