Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Από τη Σουηδία με αγάπη στην "Κιβωτό του Κόσμου"

 Μια 18χρονη ομογενής από τη Σουηδία και η Victoria’s Secret στο πλευρό των απόρων της Ελλάδας! Διοργάνωσαν μια επίδειξη μόδας και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τα πρόσφεραν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Αν και στην ηλικία της άλλα κορίτσια ασχολούνται με τη διασκέδαση και το φλερτ με τα αγόρια, εκείνη προτίμησε να συγκινήσει τον διευθυντή της γνωστής εταιρείας εσωρούχων, ο οποίος τη βοήθησε να πετύχει τον στόχο της και να προσφέρει τα λεφτά στη μη κυβερνητική οργάνωση ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιών «Κιβωτός του Κόσμου», στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς.

Η 18χρονη Ελληνοσουηδέζα Σάντρα Σταφυλαράκη αποφάσισε να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, στο πλαίσιο μια ελεύθερης εργασίας που εκπονείται από τους μαθητές του σχολείου της.

«Ζω στη Σουηδία, αλλά ο μπαμπάς μου είναι Ελληνας και λατρεύω την Ελλάδα. Στο τελευταίο μου έτος στο Λύκειο ασχολούμαι με την κοινωνική δημοσιογραφία. Φέτος έχουμε ένα ειδικό μάθημα στο οποίο μπορούμε να ασχοληθούμε με ό,τι θέλουμε αρκεί η πραγματοποίηση της εργασίας να γίνει μέσα σε εκατό ώρες» λέει η Σάντρα και εξηγεί:

«Εγώ επέλεξα να κάνω ένα φιλανθρωπικό έργο. Ο λόγος που θέλησα να βοηθήσω την Ελλάδα είναι γιατί αισθάνομαι Ελληνίδα και ακούω πως η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση. Πιστεύω πως είναι πολύ άδικο να υπάρχουν ταλαιπωρημένες οικογένειες και παιδιά».

Ετσι αποφάσισε να οργανώσει μια οικολογική επίδειξη μόδας μεταποιώντας και μετατρέποντας η ίδια χρησιμοποιημένα ρούχα, κουρτίνες και σεντόνια σε σύνολα υψηλής ραπτικής.

«Εραψα όλα τα παλιά υλικά σε νέα και μοντέρνα ρούχα. Κατάφερα να έρθω σε επαφή με τη Victoria’s Secret κι ένα από τα καινούργια μοντέλα της εταιρείας, η Κanticha Chumma, ήρθε στην επίδειξη και φόρεσε μερικά από τα ρούχα για να ενισχύσει την προσπάθειά μου» λέει η Σάντρα χαρούμενη που κατάφερε να υλοποιήσει την ιδέα της.

Εκτός από το μοντέλο, η εταιρεία εσωρούχων δημοπράτησε για τον σκοπό δύο τσάντες με προϊόντα της που πουλήθηκαν στους πενήντα πέντε καλεσμένους του σόου: «Ηταν τέλεια. Δεν το πίστευα! Ετσι μπόρεσα να συγκεντρώσω περισσότερα χρήματα από ό,τι περίμενα. Επίσης, θα πρέπει να ευχαριστήσω και τον σχεδιαστή μόδας Daniel Bruer, ο οποίος προσφέρθηκε να ράψει δικά του ρούχα και να τα διαθέσει στο σόου» σημειώνει η 18χρονη μαθήτρια, την οποία περίμενε μια τεράστια έκπληξη όταν τελείωσε η δημοπρασία:

«Οταν όλα τα ρούχα πουλήθηκαν, ήρθε στη σκηνή ο διευθυντής της Victoria’s Secret και είπε πως όποια κυρία προσφέρει τα περισσότερα χρήματα θα κερδίσει ένα VIP εισιτήριο για ένα fashion show της Victoria’s Secret, αλλά και μία μέρα μαζί με το μοντέλο που φόρεσε τα ρούχα. Μάλιστα, το δώρο περιελάμβανε πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο, μασάζ, styling και φωτογράφηση. Οπως καταλαβαίνετε, οι κοπέλες που ήρθαν στην επίδειξη ξετρελάθηκαν».

Τελικά, η 18χρονη Σάντρα Σταφυλαράκη κατάφερε να συγκεντρώσει 575 ευρώ, τα οποία διέθεσε στην «Κιβωτό του Κόσμου». «Ηρθα στην Ελλάδα με δικά μου έξοδα και τους έδωσα τα χρήματα. Είχα μάθει για τη δράση της οργάνωσης και ήθελα πολύ να βοηθήσω. Το ποσό δεν ήταν τεράστιο, ωστόσο πιστεύω πως αν όλοι μας βάζαμε ένα μικρό λιθαράκι, ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος».


ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Από τη Σουηδία με αγάπη στην "Κιβωτό του Κόσμου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου